Asynchronní multiplayer v Returnal vám umožní pomstít smrt cizích hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Returnal Novinka Asynchronní multiplayer v Returnal vám umožní pomstít smrt cizích hráčů

Asynchronní multiplayer v Returnal vám umožní pomstít smrt cizích hráčů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 4. 2021 10:38

Koncem příštího týdne budeme svědky opakovaného umírání nebohé Selene polapené do nepříjemné časové smyčky. Možná vás minuly podstatné informace, které je dobré znát ještě před spuštěním hry. Nový trailer shrnuje to nejdůležitější.

Reklama

  • Trailer shrnuje důležité informace
  • Returnal nabídne asynchronní multiplayer
  • Ve hře se objeví možnost pomstít smrt dalších hráčů

Video kanálu PlayStation Access poukazuje na 11 zajímavostí spojených s novinkou od Housmarque. V první řadě zmiňuje předchozí počiny finského studia, například Resogun. Autoři se dlouho věnovali vývoji v rámci žánru shoot 'em up, což se může odrazit i na kvalitách Returnal, přeci jen jde také o frenetickou akci ve vysokém tempu.

Video zmiňuje několik segmentů, jimž jsme se na webu již věnovali, zatím jsme ale neřekli nic k multiplayeru. Selene během průzkumu planety nachází mrtvá těla, po bližším ohledání zjišťuje, že se jí nápadně podobají. Jde totiž o pozůstatky z předchozího cyklu, který bohužel nedopadl dobře. Některá těla se na místě objevují jako projekce od ostatních hráčů.

Po interakci s tělem se přehrají poslední vteřiny, které předcházely smrti. Hráči pak mají dvě možnosti. Buď rychle prohledají mrtvolu a odnesou si nějaké cennosti, nebo se mohou rozhodnout pro pomstu. Ve takovém případě se spustí speciální event. O jeho podobě zatím autoři nemluvili, dá se ale předpokládat, že se na místě objeví několik hladových potvor.

Asynchronní multiplayer je mezi vývojáři oblíbeným prvkem, jehož prostřednictvím se snaží okořenit zážitek z hraní. Objevil s například v Death Stranding nebo v sérii Dark Souls. Returnal vyjde 30. dubna, jde o exkluzivitu pro PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama