Divoký západ z Red Dead Redemption 2 si nyní můžete vychutnat ve virtuální realitě
i Zdroj: Hrej.cz
Red Dead Redemption 2 Novinka Divoký západ z Red Dead Redemption 2 si nyní můžete vychutnat ve virtuální realitě

Divoký západ z Red Dead Redemption 2 si nyní můžete vychutnat ve virtuální realitě

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 5. 2021 12:11

Asi nelze očekávat, že by byl druhý díl Red Dead Redemption někdy převeden do virtuální reality. Naštěstí je tu moderská komunita, která se těžkých úkolů jen tak nezalekne.

Reklama

  • Neoficiální modifikace převádí RDR2 do virtuální reality
  • Určena je pro headsety na PC
  • VR režim je optimalizován pro karty NVIDIA

VR režim má na svědomí Luke Ross. Ten se s oblibou pouští do modifikací titulů z dílny Rockstar Games, VR režim už připravil pro GTA V. Red Dead Redemption 2 v nové dimenzi si mohou vyzkoušet majitelé všech velkých VR headsetů určených pro hraní na PC.

Ross zmiňuje, že je pokračování populární kovbojky po technické stránce mnohem pokročilejší než GTA V, s tvorbou modifikace tedy musel začít úplně od začátku. Do vývoje se zcela ponořil, jako freelancer dokonce přestal brát nové zakázky, aby se VR portu mohl věnovat na 100 %. Výsledek jeho snažení můžete posoudit v ukázce magazínu Upload VR.

Sluší se zmínit, že Ross modifikaci testoval výhradně na kartách NVIDIA, nemůže tedy zaručit, jak hra poběží na strojích s AMD. Pokud by vás zajímalo, jak se hra hýbe na konkrétní sestavě, podívejte se na video z kanálu Beardo Benjo, které jasně demonstruje výkon s kartou RTX 2080 v headsetu Oculus Rift S.

Pokud se vám modifikace zalíbila, můžete navštívit Rossův Patreon, kde je možnost tvůrce finančně podpořit. Ten totiž doufá, že mu podpora od fanoušků umožní věnovat se i dalším projektům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama