Úniky budou pěkně drahé. Pokémon Company vysoudilo z dvou leakerů statisíce dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Sword and Shield Novinka Úniky budou pěkně drahé. Pokémon Company vysoudilo z dvou leakerů statisíce dolarů

Úniky budou pěkně drahé. Pokémon Company vysoudilo z dvou leakerů statisíce dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 6. 2021 10:49

Společnost Pokémon Company, spravující populární značku Pokémon, vyhrála v soudní při s dvojicí leakerů, kteří v roce 2019 na internet vypustili snímky z příručky k tehdy připravovanému dílu Sword & Shield. Oba musí firmě vyplatit odškodné a náklady na právní úkony ve výši 150 tisíc amerických dolarů (v přepočtu zhruba 3,2 milionu korun).

Reklama

  • Společnost Pokémon Company uzavřela soudní spor s leakery
  • Ti v roce 2019 sdíleli utajené materiály související s Pokémon Sword & Shield
  • Teď musí každý z nich firmě zaplatit 150 tisíc dolarů

Kauza vypukla v roce 2019, kdy na internet unikly fotky ze strategické příručky. Ty odhalily řadu zatím neznámých faktů, mimo jiné konkrétní podoby Gigantamax forem některých Pokémonů. Postupem času vyšlo najevo, že snímky pořídil jeden z obviněných, který v té době pracoval ve firmě zodpovědné za tisk příruček. Druhý obviněný pak tyto fotografie sdílel skrze kanál na Discordu, odkud už se rozšířily do celého světa. Pokémon Company se dále dařilo uniklé snímky stahovat z internetu a proti oboum provinilcům se vytasila s žalobou.

Web Polygon připomíná, že nejde o jediný tehdejší únik související s novými Pokémony. V listopadu, kdy Nintendo rozeslalo recenzní kopie novinářům, se úniku dopustil i portugalský web FNintendo.net, který předčasně zveřejnil materiály podléhající embargu. Nintendo tehdy přišlo s velmi razantním krokem a stanovilo dost hlasitý precedens - úplně ukončilo veškeré styky s magazínem. Vzhledem k zaměření na hry od Nintenda projekt rychle zanikl.

Obě společnosti jsou v tomto ohledu velmi přísné a únikům nových her aktivně předcházejí. Na sociálních sítích se i přes to objevují příspěvky, které velmi přesně odhalují, co Nintendo chystá. Jejich autoři by se měli mít na pozoru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama