Padající Outriders na PC umí požírat desítky gigabajtů volného místa
i Zdroj: Hrej.cz
Outriders Novinka Padající Outriders na PC umí požírat desítky gigabajtů volného místa

Padající Outriders na PC umí požírat desítky gigabajtů volného místa

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 4. 2021 13:55

Kooperativní looter-shooter Outriders, který vyšel na začátku dubna, vyvolává řadu emocí. Hráči se přou o kvalitách hry, střetávají se názory hájící skvělou hratelnost, a naopak kritizující nezajímavý příběh nebo příšerný technický stav. Ten je ostatně jednou z mála věcí, na které se shodnou hráči i recenzenti. A na počítačích může mít celkem neobvyklé následky.

Reklama

  • Outriders na PC při pádech generují obří crashdumpy
  • Diagnostická data můžou zabírat i desítky gigabajtů
  • Klidně je smažte

Někteří hráči si totiž všimli, že jim při hraní (a častém padání) Outriders nevysvětlitelně mizí volné místo z disku. Uživatelé klasických pevných disků s terabajty volného místa si asi desítek gigabajtů ani nevšimnou. Hráči, kteří si hýčkají své SSD disky a volného místa nazbyt úplně nemají jsou ale pochopitelně opatrní. Uživatel Redditu s přezdívkou Toasteroven47 tak zjistil, že mu takzvané crashdumpy zabírají 23 gigabajtů volného místa.

Balíčky dat, které by měly sloužit k diagnostice při odeslání zpět k vývojářům, vznikají kdykoliv hra spadne. A hráči sdílejí své zkušenosti s tím, že Outriders padají často. Velmi, velmi často. Redaktor zdrojového webu VG247 tvrdí, že jeho hra crashdump tvoří dokonce i v momentě, kdy ji normálně vypne. Větší rozměry těchto souborů jsou u použitého enginu Unreal Engine 4 obvyklé, většinou ale nevznikají v tak obřím množství.

Objemné balíčky samozřejmě v počítači udržovat nemusíte, beze strachu je lze vymazat. Pokud tedy hrajete Outriders a používáte skromnější SSD disk, doporučujeme složku s reporty pravidelně mazat. Obvykle ji najdete na systémovém disku v adresáři Users/(Uživatelské jméno)/AppData/Local/Madness/Saved . Jak Outriders na PC fungují vám?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama