Outriders vzbudili nebývale velký zájem. Jen na Steamu do hry naskočilo přes 125 tisíc lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Outriders Novinka Outriders vzbudili nebývale velký zájem. Jen na Steamu do hry naskočilo přes 125 tisíc lidí

Outriders vzbudili nebývale velký zájem. Jen na Steamu do hry naskočilo přes 125 tisíc lidí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 4. 2021 09:21 5

Studio People Can Fly bylo před vydáním novinky Outriders maličko nervózní. Třeba o dodatečném obsahu vývojáři nechtěli příliš mluvit, hru prezentovali jako kompletní zážitek a vznik DLC podmínili zájmem ze strany hráčů. Zdá se ale, že se obávali zbytečně.

Reklama

  • Na Steamu se do Outriders pustilo přes 125 tisíc hráčů
  • Pro Sqaure Enix jde o nejlepší launch na této platformě
  • Autoři pomalu naznačují možná rozšíření

Outriders totiž hned první den zaznamenali parádní čísla. Dle údajů SteamDB se do hry na Steamu zapojilo 111 953 hráčů. Čísla se však vyhoupla ještě výš, během včerejšího dne hra zaznamenala přes 125 tisíc lidí. Novinka mnohonásobně překonává třeba Marvel's Avengers, loňské překvapení od Crystal Dynamics zaznamenalo na vrcholu něco málo přes 31 tisíc hráčů.

Proč padla zmínka o Marvel's Avengers? Protože taktéž spadají do portfolia vydavatele Square Enix. Ve společnosti nyní pravděpodobně panuje velké nadšení, Outriders se totiž postarali o historicky nejlepší výsledek, jaký Square Enix na Steamu zaznamenal.

A to jsme se zatím bavili pouze o Steamu. Zajímavá čísla pravděpodobně generují i další platformy. Hra se navíc od prvního dne zařadila do nabídky Xbox Game Pass. Bartek Kmita v rozhovoru pro magazín Forbes prohlásil, že ze strany Microsoftu nešlo o nabídku, která by přišla na poslední chvíli. „S Microsoftem už roky komunikujeme pravidelně. Jsme spokojeni s načasováním oznámení, jsme šťastni a nadšeni z toho, že můžeme úzce spolupracovat s Xboxem. Chceme nakonec oslovit co nejširší možné publikum, tohle je parádní způsob, jak to udělat,“ vysvětlil kreativní ředitel.

S návalem hráčů se však pojí i druhá strana mince. Zdá se totiž, že autoři s tak velkým zájmem opravdu nepočítali, krom zákeřných potvor z planety Enoch vyzkoušely tprělivost hráčů také nestabilní servery, které je každou chvíli odpojovaly, problémy se objevily také v rámci slibovaného cross-platform hraní.

Obloukem se vracíme zpět k dodatečnému obsahu, o němž už se autoři nebojí mluvit. Bartek Kmita ve výše zmíněném rozhovoru naznačil, že mají v šuplíku ještě celou řadu dalších příběhů, které by chtěli odvyprávět nad rámec základní hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama