Češi vyhráli evropskou soutěž LEC v League of Legends. Postupují na druhý nejprestižnější turnaj světa
i Zdroj: Hrej.cz
League of Legends Novinka Češi vyhráli evropskou soutěž LEC v League of Legends. Postupují na druhý nejprestižnější turnaj světa

Češi vyhráli evropskou soutěž LEC v League of Legends. Postupují na druhý nejprestižnější turnaj světa

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 4. 2021 14:00

V poslední době se mohou Češi těšit hned několika sportovním úspěchům. A to nejen ve světě sportu, ale i esportu. Dvojici českých hráčů, Markovi „Humanoid“ Brázdovi (na fotce uprostřed) a Matyáši „Carzzy“ Orságovi (druhý zprava), se totiž podařilo postoupit na druhý největší turnaj v League of Legends na světě.

Reklama

  • Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš “Carzzy” Orság vyhráli s týmem MAD Lions evropské LEC
  • Zajistili si tak postup na druhou největší soutěž v LoL MSI
  • Jde o jeden z největších úspěchů českých hráčů v League of Legends

Oba dva působí v týmu MAD Lions, kterému se v letošní sezóně neskutečně dařilo. Po celé trvání se jim podařilo držet na špici tabulky, díky čemuž si vybojovali účast v play-off LEC, tedy evropské části oficiální soutěže. V semifinále si hravě poradili s favority celé soutěže G2, kteří se minulý rok probojovali až na Worlds, vrcholný mezinárodní turnaj v LoL. Díky porážce G2 se MAD Lions posunulo do finále, kam zamířilo druhé překvapení soutěže, tým Rogue. Tomu se taktéž podařilo porazit G2 a pro favority cesta definitivně skončila.

Finálový zápas byl opravdu napínavý, v sérii Best-Of-5 totiž MAD Lions prohrávalo 2-0, v poslední chvíli se ale pětici hráčů podařilo vzpamatovat a i s pomocí Humanoida a Carzzyho si MAD Lions došlo pro tři výhry v řadě. Tím si tým zajistil nejen odměnu ve výši 80 tisíc euro (2 miliony korun), ale také kvalifikaci na MSI, tedy druhou nejvyšší soutěž, která uzavírá první polovinu celoroční sezóny.

Zde to ale čeští zástupci nebudou mít vůbec lehké. Ve své skupině budou soupeřit proti nejlepším týmům z Turecka, Brazílie a jihovýchodní Asie. Boje o umístění a pohádkový prize pool začnou na začátku května.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama