Hodinové video ukazuje neoficiální český dabing Kingdom Come: Deliverance. Je opravdu povedený
i Zdroj: Hrej.cz
Kingdom Come: Deliverance Novinka Hodinové video ukazuje neoficiální český dabing Kingdom Come: Deliverance. Je opravdu povedený

Hodinové video ukazuje neoficiální český dabing Kingdom Come: Deliverance. Je opravdu povedený

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 6. 2021 16:26 1

Tým fanoušků českého husitského RPG Kingdom Come: Deliverance pokračuje v pracích na fanouškovském českém dabingu hry. Původně nadšenecký projekt přerostl s popularitou v komunitě do téměř profesionální záležitosti, díky penězům vybraným od nadšenců se do hlavních rolí dostali zkušení herci a výsledek vypadá (tedy spíše zní) opravdu k světu. Autoři se nyní pochlubili první hodinou herních filmečků.

Reklama

  • Parta nadšenců odhalila první hodinu z dabingu Kingdom Come: Deliverance
  • Ukazuje, jak vypadá čeština ve Stříbrné Skalici
  • Dabingu přímo ve hře bychom se mohli dočkat už na podzim

Připomeňme, že si projekt původně kladl za cíl předabovat cutscény a vytvořit z nich příběhový film. S narůstajícím rozpočtem a zápalem se ale dvoučlenný tým stojící za překladem rozhodl nadabovat i hru jako takovou. Založil transparentní účet, na který můžete přispět libovolnou částkou a projekt tak zafinancovat. Aktuálně komunita dosáhla druhé úrovně ze čtyř (ve výši 750 tisíc korun), vedle hlavního příběhu se tak parta nadšenců zavázala nadabovat i vedlejší úkoly a DLC. S dalšími dvěma úrovněmi už by měl přijít jen nárůst kvality s profesionálnější produkcí a herci.

První hodina ukazuje kvality i jisté rezervy dabingu. Klíčové postavy jsou zahrány profesionálními herci, a to dost přesvědčivě. Na druhou stranu se tím trochu rozevírají nůžky ve srovnání s méně zkušenými představiteli vedlejších rolí, kteří navíc občas trpí na nižší technickou kvalitu nahraného zvuku. Autoři nicméně upozorňují na to, že se výsledek může od toho, co za nedlouho uslyšíte i ve své hře lišit.

Dle dostupných informací by modifikace měla vyjít ještě do konce letošního roku. Zajímavostí je, že se jedné z rolí zhostil i tvůrce, scenárista a šéfdesignér hry Daniel Vávra. Konkrétně propůjčil hlas Hanušovi, který zároveň ve hře nosí jeho obličej.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama