Vývoj PS4 verze Horizon Forbidden West autory údajně nijak neomezuje v přípravě next-gen zážitku
i Zdroj: Hrej.cz
Horizon Forbidden West Novinka Vývoj PS4 verze Horizon Forbidden West autory údajně nijak neomezuje v přípravě next-gen zážitku

Vývoj PS4 verze Horizon Forbidden West autory údajně nijak neomezuje v přípravě next-gen zážitku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 6. 2021 11:46 1

Horizon Forbidden West zamíří krom PS5 také na konzole PS4, což znamená, že vývojáři budou muset výrazně zapracovat na optimalizaci, aby hra dobře běžela také na starším hardwaru. Někteří fanoušci neskrývají jisté podezření, zda tím pádem nebude next-gen zážitek limitován.

Reklama

  • Ředitel vývoje Horizon Forbidden West tvrdí, že autory příprava verze pro minulou generaci nijak nelimituje
  • PS5 verze nabídne především hezčí vizuály
  • Autoři zakomponovali osvětlení, které doposud používali pouze v cutscénách

K situaci se pro magazín Hardware Zone vyjádřil ředitel vývoje Mathijs de Jonge. Podle něj nejsou autoři vývojem verze pro PS4 ničím omezováni. “Nemyslím si, že je mezigenerační vývoj v něčem limitující. Když jsme začínali s konceptem celé hry, měli jsme hodně dobrých nápadů, které jsme nakonec zahrnuli, aniž bychom uvažovali o hardwarových omezeních,” vysvětlil. Všechny úkoly a události, s nimiž se hráči potkají, navrhli autoři na základě brainstormingu, tato metoda se jim evidentně osvědčila. 

Největší rozdíl mezi verzemi pro PS4 a PS5 vidí de Jonge v grafice. Vývojáři si mohli dovolit napěchovat scénu detaily, jako příklad použil mechový porost na kamenech, kterého si podle něj v gameplay ukázce všiml jen málokdo, každé vlákno je zde renderováno samostatně. Bonusový výpočetní výkon využili také k pokročilému osvětlení, které do té doby používali pouze v cutscénách.

Na PS5 hra poběží v 60 FPS, z dalších bonusů lze zmínit podporu pro ovladač DualSense, 3D audio a rychlejší nahrávání. Ani majitelé konzolí PS4 by však neměli přijít zkrátka. Jako záruku plnohodnotného zážitku nabízí vývojáři fakt, že značná část vývoje probíhala právě na konzolích minulé generace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama