Remastery GTA se ukazují v prvním traileru. The Trilogy vyjde v listopadu
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka Remastery GTA se ukazují v prvním traileru. The Trilogy vyjde v listopadu

Remastery GTA se ukazují v prvním traileru. The Trilogy vyjde v listopadu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 10. 2021 15:35 2

Dlouho očekávaný a spekulovaný remaster trilogie oblíbených pokračování série Grand Theft Auto je konečně tady. Studio Rockstar Games odhalilo datum vydání, první screenshoty a především první srovnávací video. Jak bude vypadat návrat do Liberty City, Vice City a San Andreas?

Reklama

  • Rockstar podrobně představil GTA: The Trilogy - Definitive Edition
  • Remastery přinesou novou grafiku, modely postav, efekty i ovládání
  • San Andreas bude v Game Passu, GTA 3 v PS Now
  • Trilogie vyjde 11. listopadu digitálně a 7. prosince fyzicky

Do všech tří lokací se vydáme už 11. listopadu, a to na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu One, Xboxu Series, PC a Switchi. Konkrétně jde ve všech případech o digitální distribuce. 7. prosince pak dorazí fyzické edice hry pro Xbox One, Xbox Series, Switch a PlayStation 4. Na PC a PlayStationu 5 se zřejmě disků nedočkáme vůbec.

Rockstar vedle toho zajímavým způsobem využil partnerství s jednotlivými platformami. Remasterované San Andreas tak v den vydání dorazí do nabídky Xbox Game Pass, zatímco omlazené GTA 3 si od 7. prosince užijí předplatitelé PlayStation Now. Jen škoda, že Nintendo nemá žádnou podobnou službu, na Switchi by se v tom případě určitě objevilo Vice City.

A co vlastně remastery skutečně nabídnou? Předně samozřejmě vyhlazenou grafiku, ostřejší textury, lepší modely, úplně nové nasvícení a efekty počasí a modernizované ovládání inspirované pátým dílem. Autoři se snaží o maximální modernizaci původního stylu při zachování jeho nostalgické atmosféry. Ovládání přinese jednodušší výběry pomocí kružnic nebo možnosti tvorby waypointů na minimapě. Verze pro Nintendo Switch pak přinesou specifické možnosti ovládání s využitím pohybového snímače nebo dotykové obrazovky, na PC si zase hráči užijí podporu technologie Nvidia DLSS.

Inu, přesvědčte se sami v traileru. Na nás zatím Grand Theft Auto: The Trilogy působí velmi zvláštním dojmem. Stejně tak by vás mohla mírně zarazit cena, trilogie vás vyjde na 1600 korun, jednotlivé díly zatím nelze koupit zvlášť.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama