FIFA 22 představuje soundtrack, přináší mix více než stovky skladeb z 27 různých zemí
i Zdroj: Electronic Arts
FIFA 22 Novinka FIFA 22 představuje soundtrack, přináší mix více než stovky skladeb z 27 různých zemí

FIFA 22 představuje soundtrack, přináší mix více než stovky skladeb z 27 různých zemí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2021 18:19

Další ročník fotbalové simulace FIFA vychází už za pár dní. FIFA ale nikdy nebyla jenom o fotbale, nedílnou součástí zážitku a také prvkem, na který většinou fanoušci s největší oblibou vzpomínají, byl vždy soundtrack. Studio EA Sports zveřejnilo kompletní seznam skladeb, které uslyšíte v menu a jednotlivých herních režimech FIFA 22. Důraz je kladen na rozmanitost žánrů i původů umělců.

Reklama

  • FIFA 22 zveřejňuje soundtrack
  • Nabízí celkem 122 rozmanitých skladeb
  • Tradičně kombinuje větší jména a méně známé talenty
  • Žánrovou směsici tvoří všechno možné od alternativního rocku po latinský hiphop

„Více než dvacet let fungují soundtracky FIFA jako zrcadlo kultur a hrají důležitou roli pro miliony našich fanoušků. Jsou to soundtracky s duší. Navrženy tak, aby vyvolávaly emoce skrze divoký mix žánrů. Každý rok znovu prolamují hranice a pohánějí kulturu po celém světě. Jsou víc než jen mezinárodním cílem číslo 1 pro novou hudbu, jsou kolektivní energií která odpálí následující rok,“ popisují tradici nabitých soundtracků přímo autoři.

Ve FIFA 22 se tak objeví celkem 122 skladeb od autorů z celkem 27 států světa. Právě na rozmanitost kultur, ze kterých nejrůznější hudba pochází jsou autoři náležitě hrdí.

Skladby přicházejí ve dvou balících, jednom pro klasickou hru a druhou pro streetový režim Volta. První zmíněný přináší mix energické hudby s motivy hiphopu, rapu, nezávislého rocku, elektronické, taneční hudby a pro sérii typických latinských skladeb. Ve Voltě se více projevuje undergroundové, špinavější a elektroničtější ladění.

Majoritu umělců tradičně tvoří méně známá jména, výjimkou jsou například uskupení The Chemical Brothers, CHVRCHES, Swedish House Mafia, Sam Fender, Glass Animals, Jungle, Little Simz, Lorde nebo Major Lazer. Dlouholetí fanoušci pak třeba rádi zavzpomínají na FIFA 14 s remixem Love Me Again zpěváka Johna Newmana.

Neúplné playlisty si můžete poslechnout na Spotify. Některé skladby ale uslyšíte až přímo ve hře. Ta vychází na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch a Stadia už prvního října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama