Ubisoft se drží tradice, i Far Cry 6 nabízí úsměvný skrytý konec
i Zdroj: Hrej.cz
Far Cry 6 Novinka Ubisoft se drží tradice, i Far Cry 6 nabízí úsměvný skrytý konec

Ubisoft se drží tradice, i Far Cry 6 nabízí úsměvný skrytý konec

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2021 14:50

Čtvrtý i pátý díl série Far Cry se mimo jiné vyznačovaly tím, že nabízely možnost příběh utnout prakticky ve své úvodní fázi chytře skrytým tajemstvím. Asi nepřekvapí, že se Ubisoft této tradice drží, a hráčům dovolí trápení hlavního hrdiny nebo hrdinky ukončit výrazně dříve, než praví základní příběhový oblouk. Naprosto logicky budou následovat velké spoilery, i když jde především o ty, týkající se alternativního konce. Další řádky tedy čtěte jen na vlastní nebezpečí!

Reklama

  • Far Cry 6 obsahuje skrytý konec
  • Stačí nasednout do člunu a odjet

Připomeňme si, že ve čtvrtém díle stačilo skutečně počkat u oběda v útočišti Pagana Mina. Místo brutálního konfliktu v horách jste pak pokojně rozprášili prach vaší matky a vyrazili za zábavou s mužem, který by jinak hrál roli hlavního záporáka. V pětce jste naopak mohli odmítnout udělat úplně první krok, tedy spoutání Josepha Seeda, a vyhnout se tak krveprolití v Hope County (a mimojiné i jaderné válce, která zpustošila virtuální Spojené státy).

U šestého dílu je tentokrát nutné dojít o něco dále. Po zhruba hodině a půl hraní vám kolegové ve zbrani věnují polorozpadlý člun a postaví před vás volbu. Buďto se společně s nimi půjdete dál bít za budoucnost ostrova Yara, nebo prostě nasednete a odjedete si užívat zaslouženou dovolenou na pláže prosluněného Miami. Hra situaci prezentuje tak, že existuje jen varianta boje a samotná hrdinka pochybuje o tom, že loď vůbec do Miami dopluje. Pokud se ale otočíte, do lodi nasednete a stisknete akční tlačítko, spustí se cutscéna, která vás přenese o tři měsíce dopředu v čase.

V takové realitě se protagonist(k)a povaluje na americké pláži a z rádia se dozvídá, že občanská válka de facto skončila dříve, než začala. Velitelka odboje Clara je mrtvá zatímco se na ostrov Yara žene jistá pandemie onemocnění, která zapříčiní totální lockdown. Zprávy pak rychle přejdou v ikonickou skladbu Conga Glorie Estefan a na hráče už čekají jen titulky.

Jde ale samozřejmě jen o vtip ze strany autorů. Ten skutečný konec je skrytý až za hodinami střílení a vraždění vojáků diktárora Castilla. Far Cry 6 vychází už zítra na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC. Jak hra dopadla si můžete přečíst v naší velmi čerstvé recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama