Autoři Celeste představili nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Earthblade Novinka Autoři Celeste představili nový projekt

Autoři Celeste představili nový projekt

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 4. 2021 11:46

Studio Extremely OK Games se začátkem roku 2018 blýsklo unikátní plošinovkou Celeste, o níž se mluví dodnes. Autoři nyní oznámili, že se pustili do práce na novém projektu, který představili v krátkém teaseru.

Reklama

  • Studio Extremely OK Games představilo Earthblade
  • Autoři zůstávají věrní pixel-artové stylizaci
  • Dle předběžných plánů by hra měla vyjít zkraje roku 2023

Další počin nese název Earthblade. A to je zhruba vše, na čem se zatím autoři stihli shodnout. Maddy Thorson, zakladatel studia, v příspěvku na oficiálních stránkách zmiňuje, že hra zatím existuje především v jeho hlavě, takže zatím není úplně jasné, co se z projektu nakonec vyklube.

Žánrově by mělo jít o akční záležitost s důrazem na průzkum světa, který bude i tentokrát postaven na pixel-artové stylizaci. Vývojáři vytvořili celkem čtyři prototypy, na jejichž základě se dohodli na konceptu celé hry. Jak ale naznačuje krátký teaser, studio se zatím nemůže pochlubit ničím konkrétním.

Thorson přiznává, že projektům věnují příliš mnoho času, vývoj se tedy dramaticky prodlužuje. Celeste předcházel TowerFall, který vyšel už začátkem roku 2014. Thorson ale slibuje, že se Earthblade objeví do pěti let od vydání Celeste, což by znamenalo, že se hry dočkáme nejpozději zkraje roku 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama