COD: Warzone pokračuje v boji proti cheaterům. Jen za poslední týden obdrželo ban přes 50 tisíc účtů
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Warzone Novinka COD: Warzone pokračuje v boji proti cheaterům. Jen za poslední týden obdrželo ban přes 50 tisíc účtů

COD: Warzone pokračuje v boji proti cheaterům. Jen za poslední týden obdrželo ban přes 50 tisíc účtů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2021 10:30

Rostoucí počet hráčů, kteří dennodenně čerpají z výhod zakázaného softwaru, trápí nejednu hru, a nejeden by dokonce mohl i říci, že se tak děje více než kdy dříve. Ani Warzone není vzhledem k masivnímu počtu hráčů pochopitelně žádnou výjimkou, což ostatně reflektují i extrémní čísla hráčů, které Raven Software zabanovali za poslední dny.

Reklama

  • Studio Raven Software zabanovalo přes 50 tisíc hráčů COD: Warzone
  • Vývojáři se zaměřili na hráče, kteří nefér výhod zneužívali opakovaně

Na základě informace, se kterou se vývojáři pochlubili na svém Twitteru, bylo pouze za poslední týden zabanováno přes 50 tisíc účtů. Stát se tak mělo ve dvou navazujících vlnách, a to především u těch uživatelů, kteří nastavená pravidla porušovali opakovaně. Nakolik se ale tato represivní cesta ukáže jako dlouhodobě účinnou, je samozřejmě otázkou. Samotný free-to-play model Warzone totiž napomáhá tomu, že se podobní hráči mohou do hry opakovaně vracet, a to navíc bez jakéhokoli většího postihu.

Současný zásah studia Raven Software tak přímo navazuje na nedávnou potyčku Activisionu a tvůrce nového, tzv. „nezjistitelného“ zaměřovacího cheatu pro konzole i PC. Cross-platformnímu podvádění byla nicméně utržena přítrž, když Activision přinutil autora daného programu ukončit veškerou činnost spojenou s jeho provozem i distribucí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama