Battlefield 2042 vymění třídy za specialisty. Do hry přinese AI boty i okamžitou úpravu zbraní
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 vymění třídy za specialisty. Do hry přinese AI boty i okamžitou úpravu zbraní

Battlefield 2042 vymění třídy za specialisty. Do hry přinese AI boty i okamžitou úpravu zbraní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 6. 2021 14:00

Se včerejším odhalením Battlefieldu se DICE celkem rozpovídalo o tom, jak bude nadcházející restart populární válečné série vypadat. Na tajnůstkářství se už nehrálo, na svých stránkách ale i v rozhovorech vývojáři postupně prozradili celkem zásadní informace. Například o jednotkách.

Reklama

  • DICE přineslo informace o jednotkách
  • Místo tříd do hry přichází specialisti s vlastními schopnostmi
  • Battlefield 2042 přinese AI boty

Zatímco v minulých dílech si hráči vybírali ze tříd, v novém Battlefieldu převezmou roli specialisté. Ti už nejsou anonymní, mají své jméno a identitu. Při launchi jich má být deset a každý specialista bude mít vlastní schopnosti  - Maria Falk bude mít k dispozici uzdravovací pistoli a možnost zvednout spoluhráče s plnými životy, Pyotr Guskovsky zase může postavit sentry gun. McKay bude cestovat po bojišti s přitahovacím hákem a Wikus Van Daele zase pomůže svým kolegům pomocí výzvědného dronu. Wingsuit, který jsme viděli v traileru, nakonec není univerzální, jde o schopnost jednoho z neoznámených specialistů.

Každý specialista si však stále může vzít jakoukoliv zbraň, kterých má být dle DICE opravdu mnoho. Právě to byla koneckonců velká doména Battlefieldu. Novinkou by měla být úprava zbraně přímo na bojišti, zatím ale není jasné, jestli platí únik o tom, že si hráč může do boje přinést pouze dvě sady na úpravu.

Pokud jste trailer sledovali dost pozorně, mohli jste si všimnout, že vojáci v okolí „hlavního hrdiny“ vypadají poněkud stejnorodě. Je to tím, že Battlefield 2042 přinese AI boty. Ti by měli v začátcích asistovat nováčkům, kteří si zatím nevěří na souboje s reálnými hráči. Víme, že bude možné se dostat na server zcela naplněný boty, nebo jen částečně.

Zajímavé je také nastavení vozidel. V předchozích dílech se vozidla tradičně spawnovala na základnách či okolo důležitých bodů, Battlefield 2042 by vám ale měl dovolit nechat si spawnout kýžený prostředek kdekoliv na mapě. Ten si zkrátka objednáte přes tablet a vaši spojenci vám ho vhodí přímo před vás. Naskýtají se tak nejen nové strategické možnosti, ale také nové způsoby zabíjení velkých skupin nepřátel.

Nový Battlefield se, celkem pochopitelně, chce stát live-service hrou. DICE tak představilo systém sezón, během jednoho roku by se měly objevit rovnou čtyři. Každá bude mít vlastní battle pass, a to jak zdarma, tak placený. S každým battle passem by měly dorazit i nové gameplay prvky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama