Zpětná kompatibilita je dostupnější než kdy dřív, tvrdí Nintendo. Implementaci ale nejspíše neplánuje
i Zdroj: Nintendo
Novinka Zpětná kompatibilita je dostupnější než kdy dřív, tvrdí Nintendo. Implementaci ale nejspíše neplánuje

Zpětná kompatibilita je dostupnější než kdy dřív, tvrdí Nintendo. Implementaci ale nejspíše neplánuje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 11. 2022 12:52

Jak se v průběhu let ukázalo, podpora zpětné kompability se stala minimálně na domácích konzolích jako Xbox či PlayStation mnohem dostupnější, než tomu bylo v minulosti. I díky tomu se hráči mohou pustit do svých starých titulů bez větších obtíží – na Nintendo Switch ale tento princip moc nefunguje. Společnost pravidelně přináší starší tituly, které ale dle svých slov musí upravit pro moderní systémy. A i když se zpětná kompatibilita stala jednodušší, Nintendo zatím nemá zájem o její implementaci.

Reklama
Reklama

  • Dle herního ředitele Nintenda je zpětná kompatibilita dostupnější než kdy dříve
  • Nintendo ale implementaci do budoucích zařízení nejspíše neplánuje

Alespoň to vyplívá ze slov herního ředitele Nintenda Šigeru Mijamota, který o zpětné kompatibilitě promluvil na konferenci pro investory. „V minulosti jsme poskytovali službu „Virtual Console“, která dovolila hráčům hrát starší hry na jejich nových konzolí. Avšak vydavatelská práva na hry jsou komplikovaná a nové hry jsme chtěli přidávat pouze, pokud získáme nutná práva.“

„V poslední době se ale vývojářské prostředí stalo více standardizované, díky čemuž se nástroje, které dovolují hráčům hrát staré hry na nových konzolích, staly ještě dostupnějšími než kdy dříve. Avšak síla Nintenda je ve vytváření nových videoherních zážitků, tudíž když v budoucnu vydáme nový hardware, chceme ukázat unikátní videohry, které nebylo možné vytvořit s předchozím hardwarem,“ zakončil odpověď Mijamoto.

I když tedy sám herní ředitel nepřímo potvrdil, že zpětná kompatibilita se stala mnohem dostupnější, a to nejspíše i pro Nintendo, japonská společnost nad implementací neuvažuje. Je otázkou, zdali případný tlak hráčů by dokázal přístup vydavatele změnit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama