Znovu se šíří zvěsti o prodeji studií Warner Bros. Vydavatel je popřel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Znovu se šíří zvěsti o prodeji studií Warner Bros. Vydavatel je popřel

Znovu se šíří zvěsti o prodeji studií Warner Bros. Vydavatel je popřel

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 7. 2021 08:45

Předchozí spekulace o možném prodeji části vývojářských týmů z vlastnictví Warner Bros. Entertainment, se znovu vynořují s nejnovější zprávou Windows Central. Společnost měla mít údajně v plánu prodat vývojáře sérií Mortal Kombat a LEGO. Následná vyjádření Warner Bros. však uvedenou domněnku smetla ze stolu.

Reklama

  • Warner Bros. popírá opakované spekulace o prodeji části svých studií
  • Konkrétní zpráva zmiňuje studia NetherRealm a TT Games

Podle interní dokumentace, která se zástupcům webu Windows Central dostala do rukou, má vydavatel plánovat prodej studií NetherRealm a TT Games. Jako možný důvod je Jezem Cordenem uváděn neúspěch nedávných filmových projektů. Jinými slovy, odpovědnost má padat na filmovou adaptaci Mortal Kombat, která do kin dorazila koncem dubna, a obecnou výdělečnost posledních LEGO filmů.

Ačkoli nelze bez vlastního nahlédnutí do dokumentů určit, zda je tato teorie založená na pravdě, řada věcí je zde přinejmenším pochybná. Zaprvé, interní dokumentace, kterou Windows Central údajně disponuje, může odkazovat na zastaralá data, a jako taková nemusí odpovídat aktuálnímu postoji Warner Bros. Tuto skutečnost nakonec podtrhl i sám Corden při dodatečné zmínce, že informace neodkazují k žádnému specifickému datu.

Znovu se šíří zvěsti o prodeji studií Warner Bros. Vydavatel je popřel
i Zdroj: Hrej.cz

Obdobně, domnělá příčina o prodeji zní ve světle posledního argumentu přinejmenším pochybně. Jistě, Mortal Kombat se zcela určitě nestal nečekanou hvězdou letní sezóny, a pro mnoho fanoušků dost možná znamenal i velké zklamání, to o všem nic nemění na tom, že výdělek přesto přišel nebo to, že herní divize zájemce nachází. A to dokonce více než hojně. LEGO filmy jsou na tom podobně, pouze s tím rozdílem, že jejich průběžná výdělečnost, byť s časem klesající, stále dosahuje čísel výrazně překonávajících stanovený rozpočet.

Největší klacek nicméně přihazuje až samo Warner Bros. Jeho zástupci totiž pro web The Gamer čerstvě potvrdili, že NetherRealm i TT Games zůstanou nadále součástí dosavadního firemního portfolia, stejně jako nově utvořené divize Warner Media Discovery Merger.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama