Židovská komunita zuří kvůli The Sims. Spor je o knedlíčkovou polívku
i Zdroj: EA / The Sims 4 press kit
Kuriozity The Sims 4 Novinka Židovská komunita zuří kvůli The Sims. Spor je o knedlíčkovou polívku

Židovská komunita zuří kvůli The Sims. Spor je o knedlíčkovou polívku

Jakub Fišer

Jakub Fišer

19. 5. 2023 09:05

Vývojáři přidali do The Sims 4 nový obsahový balíček, který přidává i několik dosud nedostupných pokrmů. Patří sem třeba i pletené pečivo chala nebo vývar s macesovými knedlíčky. A právě kvůli polévce se na tvůrce The Sims zlobí židovská komunita.

Reklama

  • Jak velký problém může být pro židovskou komunitu jídlo ve hře The Sims 4?

V jedné z posledních aktualizací do The Sims 4 přibyla jídla arabské, asijské, latinské a židovské kuchyně. Mimo jiné i vývar s macesovými knedlíčky (v originále matzah ball soup). Knedlíčky se vyrábí z tradičního nekvašeného těsta z vody a mouk z košer pšenice.

Židovská komunita na Twitteru se k aktualizaci okamžitě začala vyjadřovat. Ne vždy však s pochopením, nutno uznat. „Proč tam nejsou lžíce?! A když je šabat, kde jsou svíčky?“ pronesla jedna komentující, neznaje faktu, že příbory se ve hře objeví až ve chvíli, kdy simíci přistupují ke konzumaci.

„Osoba v levém horním rohu musí být tak frustrovaná, že nemá příbory ani polévkové lžíce, protože se zdá, že se chystá rukou vydloubnout knedlíček z polévkové mísy. Také mě děsí, jak má ta žena v červených šatech umístěný nůž nad břichem,“ stěžuje si další uživatel.

Zástupci židovské komunity pak zřejmě vzali příspěvky na profilu @TheSims útokem pro osobní diskuzi, ne nutně spojenou s tématem videohry. „Recept na polévku zná jen pravý kuchař. Ta moje má tajnou přísadu, kterou mi prozradil můj otec a kterou jsem předal svým dcerám,“ uzavírá další uživatelka.

Nakonec ale přiznává, že je ráda, že židovské jídlo se konečně propracovalo do hry. I Když ne v designu a provedení, které by vyhovovalo všem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama