Zemřel Ken Block. Automobilová ikona se objevila v celé řadě závodních her
i Zdroj: Audi Media
Novinka Zemřel Ken Block. Automobilová ikona se objevila v celé řadě závodních her

Zemřel Ken Block. Automobilová ikona se objevila v celé řadě závodních her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 1. 2023 08:49

Ve věku 55 let včera tragicky zahynul americký závodní jezdec a podnikatel Ken Block. V průběhu života závodil v rallye, proslavil se automobilovými videi Gymkhana, vlastním brandem Hoonigan a objevil se i v několika závodních hrách, kde jeho virtuální alter ego soupeřilo nebo naopak pomáhalo hráči. Zemřel při nehodě sněžného skútru v americkém Utahu.

Reklama

  • Zemřel rallyový jezdec a podnikatel Ken Block
  • Jeho hlas, tvář nebo auta se objevily v celé řadě závodních titulů
  • Znají ho hráči Dirt, Forzy, Need for Speed nebo CSR Racing

Block patřil mezi popularizátory automobilového závodění a svými kousky bavil fanoušky po celém světě. V rámci značky Hoonigan se svým týmem vybudoval několik ikonických závodních vozů, které se také často objevovaly ve hrách.

Poprvé si s herním průmyslem potykal v roce 2009, kdy se objevil v sérii Colin McRae: Dirt, tehdy v druhém dílu. Stal se jedním z klíčových protivníků v rallye závodech a ve hře se objevil i jeho Subaru Rally Team USA se Subaru Impreza. O dva roky později se vrátil v Dirt 3, kde figuroval jako učitel klíčové novinky v podobě disciplíny gymkhana. Arkádovější Dirt: Showdown taktéž nabízel Blockovy závodní speciály a stavěl na gymkhaně.

O pár let později si Block střihl velmi významnou roli v rebootu série Need for Speed (2015). Zde si zahrál jednu ze závodních ikon (vedle Magnuse Walkera, Akira Nakaie a Šiniči Morohošiho) a byl součástí řady hraných cutscén. Také se ve hře opět objevilo jedno z jeho aut jako závěrečná odměna.

Následně spojil síly s Microsoftem a vozidla Hoonigan se objevovala v několika dílech série Forza Motorsport a Forza Horizon. Poslední dva Horizony už tyto upravené stroje nabízí od vydání jako jednu z regulérních značek.

Posledním herním partnerstvím Blocka byla mobilní hra CSR Racing 2, kde se objevil třeba jeden z jeho posledních projektů - elektrické Audi S1 Hoonitron.

Kromě závodění a tuningu miloval Block celou řadu dalších extrémních sportů. Měl manželku a tři děti. Poslední příspěvek na jeho sociálních sítích byl právě o jeho dceři Lie, která nedávno přestavěla svůj vlastní závodní vůz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama