Zástupci Microsoftu i Bethesdy opět vysvětlují, že Starfield na PlayStation 5 opravdu nevyjde
i Zdroj: Hrej.cz
Starfield Novinka Zástupci Microsoftu i Bethesdy opět vysvětlují, že Starfield na PlayStation 5 opravdu nevyjde

Zástupci Microsoftu i Bethesdy opět vysvětlují, že Starfield na PlayStation 5 opravdu nevyjde

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 8. 2021 14:23 2

Připravované vesmírné RPG Bethesdy Starfield skutečně nevyjde na konzoli PlayStation 5. Zástupci Microsoftu, Xboxu a Bethesdy o tom hráčskou veřejnost zpravili už několikrát. I tak se ale periodicky vrací moment, kdy hráči aktivně spekulují nad tím, že by to nemusela být tak úplně pravda. Naposledy se tak stalo v návaznosti na nešťastné vyjádření Peta Hinese během streamu na letošním Gamescomu. Nyní Hines i Aaron Greenberg z týmu Xbox opakují, že šlo o nedorozumění.

Reklama

  • Pete Hines, viceprezident globálního marketingu Bethesdy, netvrdil, že se Starfield možná dostane i na PlayStation
  • Na Twitteru společně s Aaronem Greenbergem potvrdil, že jde o exkluzivitu pro Xbox a PC
  • „A měnit se to nebude“

Hines během streamu zmínil, že i když je Starfield exkluzivitou pro platformy Microsoftu (PC a Xbox), neznamená to, že by hry od Bethesdy už v žádné formě nikdy neměly vyjít na platformy Sony. „Starfield byl oznámen jako Xboxová exkluzivita. Nevím ale, jestli bych tvrdil, že už si na PlayStationu nikdy nic (od Bethesdy) nezahrajete. Nicméně zatím nemůžu nic říct s jistotou,“ nechal se konkrétně slyšet.

Toho se hráči chytili a část komunita vzkaz pochopila tak, že se Starfield třeba na konzole PlayStation někdy v budoucnosti dostane. 

„Ne, to jsem naznačoval,“ utnul spekulace Hines v reakci na Twitteru. „Starfield vychází exkluzivně na Xbox Series X/S a PC 11. listopadu 2022. Předplatitelé Game Passu ji mohou hrát v den vydání na Xboxu i PC. To všechno jsme říkali už dříve a nic se nezměnilo, ani se měnit nebude,“ doplnil ho v jiném vlákně rázně manažer marketingu značky Xbox Aaron Greenberg.

Starfieldu se tedy na konzolích Sony skutečně nedočkáme, a to zřejmě nikdy. Bethesda jen nechce rázně vyloučit, že se někdy v budoucnu se svou tvorbou na PlayStation vrátí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama