Zaměstnanec tiskárny se pokusil o největší loupež karet Pokémon v historii. Neúspěšně
i Zdroj: Pokémon Company / Illustrator press kit
Novinka Zaměstnanec tiskárny se pokusil o největší loupež karet Pokémon v historii. Neúspěšně

Zaměstnanec tiskárny se pokusil o největší loupež karet Pokémon v historii. Neúspěšně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 4. 2023 09:13 1

O velmi lukrativní přivýdělek se pokusil zaměstnanec tiskárny zodpovědné mimojiné za tištění karet Pokémon Trading Card Game. Zřejmě přímo z výrobního pásu totiž ukradl několik stovek až tisíců velmi cenných karet, které se následně pokusil zpeněžit. Dost možná tak přispěl k tomu, že jde o ještě raritnější karty, než bylo původně v plánu. Výrobce si na něj ale vyšlápl.

Reklama

  • Zaměstnanec tiskárny se zřejmě pokusil ukrást obrovské množství cenných karet Pokémon a přeprodat je
  • Překupníci ale upozornili The Pokémon Company
  • Jde o pravděpodobně největší pokus o krádež v dějinách Pokémon TCG

Podle magazínu PCGamer se o případu začalo mluvit po zveřejnění fotky na uzavřené skupině Pokémon World na Facebooku. Ta ukazuje obrovskou sbírku hit, holografických karet z řady Fusion Strike, které jsou obzvlášť ceněné. Zřejmě se může jednat až o několik tisíc různých kartiček v krabicích.

Zloděj se údajně pokusil svou “sbírku” prodat oficiálnímu překupníkovi Trading Card World (sídlí v Dallasu). Zaměstnance této firmy samozřejmě naprosto bezprecedentní nabídka zaujala, respektive jim přišla podezřelá, kontaktovali tedy přímo The Pokémon Company. Nákupčí správně odhadli, že takto obrovská sbírka hit karet musí být buďto padělaná, nebo kradená.

Do případu se rovnou obul jeden z vysoko postavených manažerů Pokémon Company, jde totiž o zřejmě největší pokus o krádež související s kartami Pokémon v historii. Podezřelý prodejce potvrdil, že pracuje v tiskárně na karty a cenné kousky si tak lízal přímo do kapsy, aby se později obohatil. Hodnotu všech ukradených karet lze odhadovat jen velmi obtížně, jednotlivé kusy se ale na Ebayi prodávají za desítky až stovky korun. Krádeží se zabývá policie.

K případu se ale váže i jedna velmi kuriózní teorie sběratelů Pokémon TCG. Ti už déle spekulují nad tím, že byla v řadě Fusion Strike uměle vyšponována raritnost lepších karet. Podle PCGameru se nyní řada z nich domnívá, že za to mohl právě dotyčný zloděj. Jde ale o čirou spekulaci, kterou nelze potvrdit ani vyvrátit.

Co se s ukradenými kartami stane zůstává otázkou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama