Zaměstnanci studia Raven Software protestují proti propouštění, požadují plnohodnotné pracovní smlouvy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci studia Raven Software protestují proti propouštění, požadují plnohodnotné pracovní smlouvy

Zaměstnanci studia Raven Software protestují proti propouštění, požadují plnohodnotné pracovní smlouvy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 12. 2021 07:40

Koncem minulého týdne vyšlo najevo, že se zaměstnanci studia Raven Software musí rozloučit s 12 kolegy z QA oddělení, byť jim původně bylo naopak opakovaně slibováno, že se mohou těšit na lepší pracovní smlouvy a zvýšení platu. Vývojáři něco takového nehodlají jen tak akceptovat, zahájili tedy protestní akci.

Reklama

  • Vývojáři ze studia Raven protestují proti vyhazovům
  • Vedení chtějí přimět k přehodnocení rozhodnutí
  • Požadují plnohodnotné pracovní smlouvy, které vedení údajně slibovalo od března

Protest zahájili lidé z testovacího oddělení s podporou dalších kolegů. Po vedení žádají, aby přehodnotilo své stanovisko a propuštěným kolegům, kteří doposud pracovali na dohodu, nabídlo plnohodnotné smlouvy. V prohlášení bylo zdůrazněno, že je QA oddělení Ravenu nezbytné pro každodenní fungování celého studia. Protestující jsou přesvědčeni, že ukončení kontraktů těžce pracujícím testerům v dobách, kdy je společnost profitabilní a zaměstnanci mají stále dost práce (studio pracuje hlavně na updatech pro Warzone), ohrožuje zdravé pracovní prostředí.

Raven Software vyhazuje QA zaměstnance, před nedávnem jim přitom slíbilo zvýšení platu
i Zdroj: Hrej.cz

Raven Software vyhazuje QA zaměstnance, před nedávnem jim přitom slíbilo zvýšení platu

Společnost Activision Blizzard se potýká s další potenciální kauzou. Dle informací deníku The Washington Post totiž Raven…

4. 12. 2021 10:00
2

Pobouření vývojáři také nezapomněli zmínit, že zaměstnanci byli propuštěni v těžkém období, kdy za sebou měli pět týdnů přesčasů, přičemž je čekal náročný závěr roku. Dle zprávy magazínu Kotaku se vedení navíc údajně chystá k dalším schůzkám, aby o ukončení kontraktu informovalo další pracovníky. Celé QA oddělení tedy momentálně žije v nejistotě.

Activision ke kauze poskytl komentář pro PC Gamer. Změny údajně souvisí s plánovanou restrukturalizací, zhruba 500 lidí pracujících na dohodu by se mělo dočkat plnohodnotné smlouvy, zatímco přibližně 20 pracovníků napříč všemi týmy má být propuštěno. Těžko říct, zda protest přiměje společnost k přehodnocení tohoto rozhodnutí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama