Zaměstnanci Activisionu chystají krátkou stávku na protest proti pracovním podmínkám žen a menšin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci Activisionu chystají krátkou stávku na protest proti pracovním podmínkám žen a menšin

Zaměstnanci Activisionu chystají krátkou stávku na protest proti pracovním podmínkám žen a menšin

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 7. 2021 21:15

Kauza spojená s údajným nevhodným chováním k ženám a osobám příslušným menšinám v pracovním prostředí Activisionu se přiostřuje. Po prvotní žalobě, kterou podnítila mimojiné sebevražda jedné z obtěžovaných zaměstnankyň, následovaly odmítavé komentáře vedení a otevřený dopis více než tisícovky zaměstnanců, který tyto komentáře odsuzuje. Zítra navíc zaměstnanci svůj postoj podpoří krátkou stávkou.

Reklama

  • Minimálně padesát zaměstnanců Activision Blizzard zítra nebude minimálně část dne pracovat
  • Protestuje tak proti údajnému nevhodnému chování k ženám a špatné atmosféře ve firmě

Minimálně padesátka zaměstnanců angažovaných v ústředí firmy v kalifornském Irvine i v prostředí home office sdělila Kotaku, že ve středu na chvíli přestane pracovat. Z domova by konkrétně protestující neměli pracovat alespoň čtyři hodiny kolem poledne.

“Vyzýváme všechny zaměstnance aby přestali pracovat na tak dlouho, jak cítí že to bude možné. Většina z nás plánuje (bez platu) vzít volno celý den, ale chápeme, že někteří lidé například na stážích a ti, kteří jsou placení méně než by si zasloužili, možná takovou možnost mít nebudou,” sdělil mluvčí akce blogu. Účastníci žádají, aby firma přestala využívat nucené arbitráže (ta zaměstnancům znemožňuje řešit problémy u soudu, naopak je řeší orgán přímo složený firmou), naopak přijala nová pravidla pro najímání zaměstnanců, která by neměla nikoho diskriminovat a obecně by měla výrazně ztransparentnit a uzdravit fungování oddělení lidských zdrojů.

Společnost nařčení stále odmítá a považuje je za pokrucování pravdy. Některé zahraniční weby se na protest rozhodly vůbec neinformovat o hrách vyvíjených nebo vydávaných společností. Hráči například pořádají demonstrace ve virtuálním prostředí MMORPG World of Warcraft. Některé indické esportové organizace se rozhodly pozastavit pořádání soutěží v Call of Duty. Akci můžou hráči podpořit na sociálních sítích hashtagem #ActiBlizzWalkout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama