Za trofej zasadíme strom. Sony startuje přírodě prospěšnou kampaň k Forbidden West
i Zdroj: Hrej.cz
Horizon Forbidden West Novinka Za trofej zasadíme strom. Sony startuje přírodě prospěšnou kampaň k Forbidden West

Za trofej zasadíme strom. Sony startuje přírodě prospěšnou kampaň k Forbidden West

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 2. 2022 15:19

Společnosti Sony, PlayStation a nadace Arbor Day Foundation oznámily, že spouští takzvaný Play and Plant program. V rámci značně unikátního projektu hodlají vysadit nové stromy ve zpustošených oblastech Wisconsinu, Kalifornie a Floridy. Každý strom bude symbolizovat jednoho hráče, který dosáhl konkrétní trofeje v Horizon Forbidden West.

Reklama

  • Za každou získanou trofej Reached the Daunt v novém Horizonu bude vysazen strom
  • Sony s nadací Arbor Day pomůžou poničeným oblastem Spojených států

The Arbor Day Foundation se chlubí padesátiletým výročím, za dobu existence pak prý vysadila téměř 500 milionů stromů ve více než padesáti zemích světa. Ve spolupráci s PlayStationem pak vysadí další statisíce. Stačí, když hráči Horizon Forbidden West dosáhnou trofeje Reached the Daunt. Nemělo by jít o nic složitého, vybrán byl úspěch, kterého po chvilce hraní příběhu dosáhne každý. Za jednu trofej Sony automaticky zaplatí jednu sazenici.

Konkrétně se hnutí snaží zalesnit vykácené prostory tří oblastí Spojených států. Jde o Douglas County Forest ve Wisconsinu, Sheep Fire Private Lands v Kalifornii a národní park Torreya na Floridě. Odhadem bude potřeba zhruba 288 tisíc nových stromků, vzhledem k popularitě hry by iniciativa měla být úspěšná. Tak jako tak lze předpokládat, že k vysazení stromů ve spolupráci se Sony dojde. Program má nicméně i časové omezení, trofeje je třeba nahrobadit do 25. března.

Motivem pro výběr konkrétních tří oblastí je samozřejmě ochrana životního prostředí. V Douglas County jde obecně o záchranu místních komunit zvířat i lidí. V Kalifornii by lesy měly konkrétně posloužit jako útočiště pro vlky, kteří se pomalu vrací do stanovišť, ze kterých byli před více než sto lety vyhnaní a vylovení. Na Floridě se zase hnutí snaží obnovit populaci ohrožené borovice bahenní. Další zušlechtění parku by pak mohlo zlepšit životní podmínky pro ohrožené druhy zvířat jako je želva myší nebo strakapoud kokardový.

S ochranou životního prostředí a likvidací živočišných druhů příběh série Horizon úzce souvisí. Program Play and Plant je tedy příhodný. Horizon Forbidden West vychází na PlayStation 4 a PlayStation 5 už v pátek, 18. února.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama