Za dva dny budou definitivně vypnuty servery série Medal of Honor
i Zdroj: Steam / EA
Medal of Honor: Airborne Novinka Za dva dny budou definitivně vypnuty servery série Medal of Honor

Za dva dny budou definitivně vypnuty servery série Medal of Honor

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 2. 2023 10:47

Vydavatelství Electronic Arts za pár hodin definitivně uzavře další kapitolu dějin žánru stříleček. Už 16. února totiž budou vypnuty multiplayerové servery všech dosud podporovaných titulů ze série Medal of Honor, s výjimkou nepříliš úspěšného VR spin-offu Above and Beyond.

Reklama

  • Od 16. února přestanou fungovat servery Medal of Honor: Airborne, Medal of Honor a Medal of Honor: Warfighter

O možném konci Medal of Honor se mluvilo už v minulém roce, teď jsou ale zprávy oficiální. Uzavření serverů se týká her z generace Xboxu 360 a PlayStationu 3, tedy druhoválečného Airborne a následných modernějších dílů bez podtitulu (2010) a Warfighter (2012). Ty se sice snažily sérii posunout do další generace konzolového hraní, bohužel ale nedokázaly napodobit úspěch konkurenčních gigantů Call of Duty a Battlefield. 

Po nepříliš pozitivním přijetí od kritiků se jim tak dostalo hlavně nezájmu ze strany hráčů. Asi nejzajímavější byla nakonec kontroverze spojená s plánem na zahrnutí teroristické organizace Talibán jako hratelné frakce v multiplayeru dílu z roku 2010.

Na přelomu tisíciletí byla přitom série Medal of Honor průkopníkem žánru a téměř blockbusterové zpracování druhé světové války (tedy prvek, na kterém stavělo hlavně Call of Duty) přinesla v podstatě jako první.

Dle všeho bude dále možné hrát singleplayerové kampaně, brány multiplayeru se ale už za dva dny definitivně zavřou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama