Z pidižvíka magnátem snadno a rychle. Space for Sale láká na stavbu luxusních sídel na cizích světech
i Zdroj: THQ Nordic / Mirage Game Studio
Novinka Z pidižvíka magnátem snadno a rychle. Space for Sale láká na stavbu luxusních sídel na cizích světech

Z pidižvíka magnátem snadno a rychle. Space for Sale láká na stavbu luxusních sídel na cizích světech

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2022 09:55

Mezi studia, která se na akci THQ Nordic podělila o novinky, patří také Mirage Game (autoři Little Big Workshop), kteří zde rovnou oznámili svou i novou hru. Ani ve svém novém projektu se nicméně nevzdálí žánru simulátorů a těžení zdrojů. V rámci prezentace se studio totiž vyslovilo, že jejich další hrou bude simulátor galaktického magnáta.

Reklama

  • THQ Nordic odhalil simulátor mezihvězdného prodejce nemovitostí s názvem Space for Sale
  • Titul je zatím v pre-alfa verzi a míří pouze na PC
  • Stojí za ním studio Mirage Game

Space for Sale, jak je hra nazvána, staví hráče do bot šťastného astronauta, který zrovna nakoupil sluneční soustavu a chce ji nyní proměnit do ráje cestovatelů. K dosažení tohoto cíle musí nicméně zajistit nejdříve dvě věci: musí se naučit, co jeho zákazníci chtějí, a musí být schopen jejich přání realizovat. Asi je zřejmé, že zatímco první problém vyřeší otázkou, to druhé bude poměrně oříšek.

Hráč po zadání úkolu dostává od svých klientů list potřeb, který může zahrnovat de facto vše – postavení domů se specifickou velikostí až po pozemky s výhledy na pasoucí se stádo býložravců. Každá planeta má taktéž svůj vlastní biom, který ovlivňuje nejen vaše počínání, ale i tamní život v podobě divé zvěře a rostlinného porostu. Bohužel žádné z těchto prostranství nepřichází s otevřenou náručí nebo mašlí. Mohou být drsná, nebezpečná a plná přírodního úkazu Space Rot, což je jakási živoucí, všepožírající plíseň, která mezi světy koluje. 

Hráči však nemusí mít obavu, že by všemu museli čelit sami. Obě činnosti, tedy jak sbírání zdrojů, tak i následné stavění, mohou absolvovat nejen sami, ale i ve dvou hráčích. Dodatečně můžeme upozornit, že se hra i přes četné managment prvky soustředí hlavně na objevení, experimentování a vylepšování zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama