Z Kraftonu odchází autor a muž, který dal jméno PlayerUnknown’s Battlegrounds
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Kraftonu odchází autor a muž, který dal jméno PlayerUnknown’s Battlegrounds

Z Kraftonu odchází autor a muž, který dal jméno PlayerUnknown’s Battlegrounds

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 9. 2021 11:08

Brendan Greene, známý především pod svou přezdívkou PlayerUnknown, odštěpil své studio PlayerUnknown Productions. Po letech tak definitivně opustil vývoj PUBG i jihokorejskou produkční společnost Krafton. Nově nezávislý tým bude dále sídlit v Amsterdamu a Greenův bývalý zaměstnavatel v něm vlastní alespoň minoritní podíl.

Reklama

  • Brendan “PlayerUnknown” Greene odchází z vydavatelství Krafton
  • Odštěpil se společně se svým týmem PlayerUnknown Productions
  • Zřejme se chce soustředit na svůj projekt Prologue

Už déle je jasné, čem u se Greene bude věnovat. V roce 2019 přestal pracovat na PUBG a na tehdejších The Game Awards představil připravovaný projekt Prologue. S tím plánuje posouvat hranice technických možností her.

“Dnes s nadšením podnikám další krok na mé cestě za stvořením zážitku o kterém jsem snil po celá léta. Opět, jsem velmi vděčný všem lidem z Kraftonu kteří mě v mých plánech podporují a k odhalení toho budu mít více někdy později,” láká na svou budoucí tvorbu. V tiskové zprávě také naznačuje, že by jeho první projekt měl mít skutečně “obří rozměry” i na poměry her v otevřeném světě.

Vývoj PlayerUnknown’s Battlegrounds to s nejvyšší pravděpodobností nijak neovlivní. Krafton mimochoem díky úspěchu PUBG získal hodnotu 16,5 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 355 miliard korun).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama