XCOM 2 a příště i třetí Amnesia. Epic Game Store předvádí své hry zdarma
i Zdroj: Frictional Games
Amnesia: Rebirth Novinka XCOM 2 a příště i třetí Amnesia. Epic Game Store předvádí své hry zdarma

XCOM 2 a příště i třetí Amnesia. Epic Game Store předvádí své hry zdarma

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2022 09:15

Pár zajímavých her nyní a další dvě za následující týden – takto momentálně vypadá bezplatná nabídka Epicu, v níž se od včerejšího dne vyjímá horolezecký rogue-lite Insurmountable a XCOM 2 od studia Firaxis. Ani do dalšího týdne si ovšem nemůžeme stěžovat. Pokud bude čím, posvítíme si na pouštní záhadu v Amnesia: Rebirth.

Reklama

  • Epic Game Store rozdává až do 21. dubna XCOM 2 a Insurmountable
  • Od 21. do 28. dubna nabídne pak Amnesia: Rebirth a Riverbond

XCOM 2, tahovou strategii od tvůrců chystaného Marvel's Midnight Suns, je pro zvučnost jména zřejmě netřeba představovat. Šest let staré pokračování XCOM: Enemy Unknown koneckonců zaujalo už při svém vydání, načež rozšíření War of the Chosen tento efekt pouze umocnilo. Každému stratégovi a vyzyvateli invaze mimozemšťanů lze hru proto beze zbytku jedině doporučit.

Jak se navíc dále ukazuje, čas nazbyt může být v případě zájmu dobře využit i pro hraní Insurmountable. Vyberte si jednu ze tří připravených postav, hledejte skrýše a překonávejte všemožné nástrahy přírodních skalisek i propastí. To vše dáno do kontextu horolezectví, prvku nepředvídatelného počasí a stovek eventů, jež čekají na svou aktivaci.

Třetí díl slavné hororové série Amnesia je první z her, které se nám zpřístupní od příštího čtvrtka. Pokračovatel Amnesia: The Dark Descent a Amnesia: Machine for Pigs přináší poprvé prostředí pouště a shovívavější postih jakékoli hráčovy smrti (hráč není již vracen na poslední checkpoint, ale na místa, z nichž může postupovat dále). I přes tuto změnu ovšem platí, že jádrem zůstává útěk před monstry a následování roztržitého příběhu vyprávěného útržky textu.

Druhou a poslední hrou, s níž se důvěrněji seznámíme od příštího čtvrtka, je pak Riverbond, kooperativní dungeon-crawler s top-down pohledem, který si můžete případně zahrát i sami. Jeho zajímavou vlastností je to, že v rámci dostupných skinů nabízí i překryv s ostatními hrami, jako je Guacamelee, Bastion, Shovel Knight či Psychonauts.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama