Xbox Series nabízí funkci potlačení okolního hluku ve voice chatu
i Zdroj: Louis-Philippe Poitras / Unsplash
Novinka Xbox Series nabízí funkci potlačení okolního hluku ve voice chatu

Xbox Series nabízí funkci potlačení okolního hluku ve voice chatu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 9. 2022 09:52

Konzole Xbox Series X a Xbox Series S se v rámci nejnovější systémové aktualizace dočkaly nové funkce zpříjemňující používání voice chatu. Umožňují zapnout potlačení šumu, které by mělo redukovat pazvuky dýchání, klikání tlačítek na ovladači nebo hlučení na pozadí.

Reklama

  • Nová aktualizace systému Xbox přináší funkci potlačení hluku ve voice chatu

Teoreticky by tedy měla skončit éra hraní, při kterém komunikaci s kamarády doplňoval hukot vysavačů, řvoucí sourozenci, rodiče nebo děti a další otravné invazivní hluky. Na druhou stranu, pokud vás chce kamarád rušit třeba hlasitou hudbou, nic mu nebrání v tom funkci vypnout. Pochopitelně nemusí fungovat správně, v sekci nastavení skupin a chatů tak najdete vypínací tlačítko.

Aktualizaci se mi zatím nepodařilo stáhnout, do České republiky snad dorazí v blízké době. Kromě potlačení šumu by měla přinést další drobnější novinky, například možnost naskočit do hry skrz obsah sdílený přáteli. Pokud tedy na zdi uvidíte třeba screenshoty ze závodu ve Forza Horizon 5, můžete do hry jednoduše přiskočit. Bugfixy by pak měly řešit problémy s padáním her po používání streamovacích aplikací, nespolehlivými funkcemi HDMI-CEC nebo špatným rozpoznáním vhodného rozlišení při prvním zapnutí konzole. Tyto prvky by na rozdíl od potlačení šumu zřejmě měly fungovat i na konzolích Xbox One.

Kompletní seznam změn najdete zde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama