Xbox přinese oficiální ukrajinský digitální obchod a podporu účtů
i Zdroj: Microsoft
Byznys Novinka Xbox přinese oficiální ukrajinský digitální obchod a podporu účtů

Xbox přinese oficiální ukrajinský digitální obchod a podporu účtů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 5. 2022 13:19

Společnost Microsoft, respektive její herní divize Xbox, se zaměří na služby pro obyvatele válkou stižené Ukrajiny. V zemi tak brzo bude dostupný lokální digitální obchod i možnost nativních uživatelských účtů. Informaci přinesl přímo vicepremiér a ministr pro digitální vývoj země Michajlo Fedorov.

Reklama

  • Ukrajinský vicepremiér oznámil, že Xbox přinese na Ukrajinu digitální obchod, místní účty a lokalizaci
  • V Davosu jednal s prezidentem Microsoftu

Ten se ve švýcarském Davosu setkal s prezidentem Microsoftu Bradem Smithem. Základním tématem diskuze byla spolupráce Ukrajiny a Microsoftu na dokumentování následků a válečných zločinů způsobených ruskou armádou pro Organizaci spojených národů. Microsoft se pak má zapojit do obnovy země a zmiňovanou součástí je právě plná podpora infrastruktury konzolí Xbox. Místní majitelé Xboxu tak dostanou lokalizaci, ukrajinské uživatelské účty i vlastní obchod.

Někteří hráči na zprávu nereagují stoprocentně pozitivně. Například uživatel Twitteru Anatolii Chmerenko podotýká, že jde o tak trochu medvědí službu, protože tím lokální ceny her výrazně vzrostou. Variantou by mohly být lokálně odlišné ceny, podobně jako tomu je v jiných slabších ekonomikách (Argentina, Turecko). Zatím ale nejsou známy žádné okolnosti nebo podrobnosti funkcí, včetně přibližného data, kdy by měly být spuštěny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama