Xbox přináší další rodičovské metody, jak kontrolovat počínání a nákupy dětí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox přináší další rodičovské metody, jak kontrolovat počínání a nákupy dětí

Xbox přináší další rodičovské metody, jak kontrolovat počínání a nákupy dětí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 7. 2021 12:46

Pokud vychováváte malé ratolesti a dovolujete jim hrát na konzolích Xbox, jistě se zajímáte i o možnosti, jak držet nad užíváním konzole dohled. Xbox nyní do své mobilní aplikace pro správu rodičovské kontroly přidal řadu nových možností, jak hraní a utrácení dětí regulovat.

Reklama

  • Aplikace Xbox Family Settings dostává nové funkce zaměřené na nákupy
  • Děti můžou mít předem dané kapesné nebo žádat o nákupy
  • Rodič má zároveň podrobný dohled nad utrácením účtu

Právě utrácení peněz rodičů se týká řada funkcí. Pokud rodič vůbec dětem dovoluje, aby nakupovaly například mikrotransakce, může jim ručně přidat určitý omezený obnos a zakázat používání spárovaných platebních karet. Rodič zároveň může podrobně sledovat za co, kdy a kolik peněz ratolest utratila. Vedle toho Xbox implementoval možnost “Ask to buy”, tedy žádost o koupi. V takovém případě přijde opatrovníkovi upozornění, že chce dítě překročit svůj finanční limit. Pokud rodič svolí, může transakci povolit nebo dětskému účtu doplnit peněženku.

Vedle toho v aplikaci zůstávají existující nástroje sledování stráveného času, dovoleného času, omezení přístupu k multiplayeru nebo hrám s nevhodným obsahem.

Dle Microsoftu jsou nové možnosti limitovaných financí pro dětské účty ideální možností, jak děti motivovat například k lepším známkám, dobrému chování, případně jako forma pohodlně regulovatelného kapesného. Funkce zatím nejsou implementovány v české verzi aplikace, ale měly by brzy dorazit.

Uvažovali byste o podobné metodě u svých dětí - hráčů?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama