Xbox představuje bílý model ovladače Elite. Je výrazně levnější, s menší nabídkou příslušenství
i Zdroj: Xbox / Microsoft
Novinka Xbox představuje bílý model ovladače Elite. Je výrazně levnější, s menší nabídkou příslušenství

Xbox představuje bílý model ovladače Elite. Je výrazně levnější, s menší nabídkou příslušenství

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 9. 2022 08:25 3

Těsně před vypuknutím Gamescomu na internet uniklo video, ve kterém autor rozbaloval dosud neodhalenou bílou verzi prémiového ovladače Elite pro konzole Xbox. Očekávali jsme, že by k odhalení mohlo dojít právě na Gamescomu, nakonec jsme si ale museli počkat o nějaký ten týden navíc. Microsoft představil Elite Wireless Controller Series 2 s označením Core.

Reklama

  • Xbox představuje Core verzi Elite ovladače
  • Je bíločerná a levnější, protože nenabízí příslušenství
  • To lze dokoupit zvlášť

Během Gamescomu paradoxně se svým vlastním prémiovým ovladačem vyrukoval PlayStation, DualSense Edge nabízí podobné funkce jako řada Elite. Konkurence už je ale zase o krok napřed. Bíločerný Elite ovladač se nevyznačuje jen jinou barevnou kombinací, ale i výrazně nižší cenou. Té dosahuje skrze mnohem menší nabídku vyměnitelného příslušenství a součástek.

Zatímco klasický bezdrátový ovladač Xbox Elite Series 2 stojí v oficiální české distribuci základně 4 865 korun, Xbox Elite Series 2 – Core lokálně Microsoft nacenil na 3 399 korun. Je tedy jen zhruba dvakrát dražší, než klasický bezdrátový ovladač. Může se tak stát velmi atraktivní nabídkou pro ty, kteří chtějí hrát na luxusnějším, prémiovějším zařízení s lepšími komponenty včetně kovového směrového kříže, ale nepotřebují vyměnitelné prvky a elegantní pouzdro, prodávané s klasickým černým Elite Series.

V balení najdete jen samotný Core, opletený nabíjecí kabel a nástroj k úpravě tuhosti analogových páček. Ovladač samotný ale nabízí všechny prémiové prvky jako jsou kratší trasy triggerů, pogumování rukojetí, akumulátor se solidní výdrží nebo mapování tlačítek. Pro pohodlné využití dalších tlačítek ve spodní části těla ale potřebujete speciální pádla, která jsou součástí rozšířené výbavy.

Tu nicméně nově lze koupit i zvlášť. Pokud se tedy po chvíli používání rozhodnete, že vám Elite Controller vyhovuje, můžete celý balíček doplňků dokoupit. V oficiálním obchodě Xbox vyjde na zhruba 1600 korun. To znamená, že v celkové kolekci je bíločerný ovladač jen o pár korun dražší (4900 korun), než základní černý. U konkrétních prodejců pak samozřejmě může cena být o něco nižší.

Prodej by měl odstartovat 21. září. Microsoft zároveň oznámil, že ovladače Elite zařadí do programu Xbox Design Lab. Fajnšmekři tedy dostanou možnost vytvářet a objednávat vlastní designy. K tomu by mělo dojít před Vánoci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama