Xbox potvrzuje, že nebude součástí fyzického výstaviště E3 2023. V rámci její digitální části ale vystoupí s Xbox Games Showcase a ukázkou Starfieldu
i Zdroj: Microsoft / ESA
Novinka Xbox potvrzuje, že nebude součástí fyzického výstaviště E3 2023. V rámci její digitální části ale vystoupí s Xbox Games Showcase a ukázkou Starfieldu

Xbox potvrzuje, že nebude součástí fyzického výstaviště E3 2023. V rámci její digitální části ale vystoupí s Xbox Games Showcase a ukázkou Starfieldu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 3. 2023 07:25

Společnost Microsoft nyní již oficiálně potvrdila spekulace, že nebude mít zastoupení na letošním fyzickém veletrhu E3 konaném v létě. V rozhovoru s magazínem IGN mluvčí pro Xbox uvedl, že firma sice bude při příležitosti veletrhu vysílat svou digitální akci Xbox Games Showcase, ale na výstavní již fyzicky nebude.

Reklama

  • Microsoft potvrdil, že Xbox nebude mít fyzické zastoupení na výstavišti E3 2023
  • Celé akce se zúčastní pouze nepřímo, a to skrze digitální přenos Starfield Direct a Xbox Games Showcase

Obdobně jako majitel Xboxu i společnost Nintendo dříve potvrdila, že se letošní akce Electronic Entertainment Expo (E3) nezúčastní, a to v žádné kapacitě. Na rozdíl od Microsoftu, který tak již na 11. června potvrdil dvě akce – Xbox Games Showcase a Starfield Direct – , však japonská společnost Nintendo nemá být ani součástí digitální části E3. Náhradou může být potenciálně větší Direct ve stejné době jako E3, stejně jako četnější livestreamy a videa z Treehouse.

Společnost Sony, která je ve velké trojce nakonec tedy poslední platformou, která své vyjádření v této věci neposkytla, je pak zřejmě další, která se nezúčastní. Se zprávou se již letos v lednu vytasil magazín IGN, přičemž nedávné spekulace dál naznačily, že si před veletrhem Sony raději udělá vlastní Playstation Showcase, kde nastíní hry bez další konkurence.

Letošní E3 se dle IGN nezúčastní Sony, Xbox ani Nintendo. Velká trojka potvrzuje odklon od tradičních konferencí
i Zdroj: ESA / E3 press kit

Letošní E3 se dle IGN nezúčastní Sony, Xbox ani Nintendo. Velká trojka potvrzuje odklon od tradičních konferencí

Velkolepý návrat herního veletrhu E3 dostává hned na začátek roku zásadní trhliny. K delší dobu absentující společnosti Sony…

31. 1. 2023 08:45

Zatímco na veletrhu se tak velcí majitelé platforem letos dost možná poprvé ani neobjeví, v půlce června, kdy se veletrh koná, bude zřejmě k vidění řada obsahu. Ubisoft např. již předestřel, že se celého programu rád zúčastní, když proběhne, přičemž dle neoficiální informace má mít zastoupení i Konami, které má údajně čekat velký rok. V tomto smyslu by mělo údajně dojít na dvě události: oznámení dlouho spekulovaného remaku Metal Gear Solid 3, o němž hovořil magazín VGC, a také novou hru ze série Castlevania.

Pořadatelé E3 ze společností ESA (The Entertainment Software Association) a ReedPop také rovněž poodhalili, jak bude letošní veletrh probíhat a co můžeme čekat. Přestože se totiž vystavovatelé již konečně vrátí do Los Angeles, některé věci budou budou více mířené do online prostoru. On-line prezentace, přenosy, a především tolik skloňované konference, na které hráči čekají, odstartují totiž už právě v neděli 11. června, a to včetně PC Gaming Show (zastřešené magazínem PC Gamer), tak i její sesterské akce Future Games Show (zastřešené magazínem Games Radar).

Ve čtvrtek se také objevila potvrzení, že se akce i tentokrát rozdělí do 2 částí: ''E3 Business Days'' pro lidi z oboru a ''E3 Gamer Days'' pro koncové uživatele neboli hráče. Fyzický veletrh, probíhající v již tradičním Convention Center, se pod tímto rozdělením novinářům i tvůrcům obsahu otevře od úterý 13. června do pátku 16. června, přičemž pro lidi z oboru jsou vymezeny dny od 13. do 15. června. Pro vší ostatní veřejnost je pak času tradičně už nejméně. Od 15. června mohou svůj čas sdílet s předešle zmíněnou skupinou nebo mít 16. června většinu výstaviště tzv. „jen pro sebe“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama