Xbox pokračuje ve své zelené politice. Představil ovladač z recyklovaných materiálů
i Zdroj: Xbox / Tisková zpráva
Novinka Xbox pokračuje ve své zelené politice. Představil ovladač z recyklovaných materiálů

Xbox pokračuje ve své zelené politice. Představil ovladač z recyklovaných materiálů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2023 18:15

Společnost Xbox představila další krok ve své snaze o co největší šetrnost k přírodě a životnímu prostředí. K příležitosti blížícího se Dne Země chystá do prodeje nový ovladač Xbox – Remix Special Edition, který je z části vytvořen z recyklovaných materiálů a součástek starších ovladačů.

Reklama

  • Xbox představil ovladač Remix Special Edition
  • Ten je z části vyroben ze starých součástek a recyklovaných pryskyřic

Na trh půjde v našem evropském regionu 18. dubna a bude stát 2049 korun. Za vyšší cenu může i přibalený dobíjecí adaptér, který má snížit spotřebu jednorázových baterií.

Zajímavá je samozřejmě hlavně konstrukce periferie. Tělo ze zhruba jedné třetiny tvoří recyklované pryskyřice PCR a součástky z ovladačů generace Xboxu One, které byly přebytečně vylisovány. To znamená, že bude každý kus trochu odlišný a pestrý. Univerzálně ale ovladače využívají zelené, hnědé a černé zemité barvy.

Magazín GameSpot připomíná, že zmíněné pryskyřice jsou obvykle získávány z různých přebytečných odpadů jako jsou CDčka, kelímky nebo kryty světel automobilů.

Xbox už dříve avizoval ekologické změny s novými nastaveními napájení konzolí, které je možné uvést do ještě úpsornějších režimů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama