Xbox oznamuje spolupráci s Tencentem. TiMi Studios nejspíše tvoří mobilní spin-off
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox oznamuje spolupráci s Tencentem. TiMi Studios nejspíše tvoří mobilní spin-off

Xbox oznamuje spolupráci s Tencentem. TiMi Studios nejspíše tvoří mobilní spin-off

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 5. 2021 15:45

Když se podíváme na značné investice technologického giganta Tencent, je asi jasné, že jeho rozmach v herním průmyslu nedělá velkou radost konkurentům, kam spadají i Sony či Microsoft. Druhý zmíněný se ale rozhodl jednat dle rčení „Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti“ a navázal vzájemnou spolupráci.

Reklama

  • Xbox Game Studios se spojuje se studiem Tencentu - TiMi Studios
  • Tým má na svědomí několik mobilních hitů
  • Přesnější podobu se dozvíme během tohoto roku

K oznámení došlo dnes ráno ze strany studia TiMi, které spadá pod Tencent. Strategické partnerství s Xbox Game Studios má přebírat zkušenosti z obou stran, přičemž má jít o skutečně hlubokou spolupráci. Více nám ale mluvčí TiMi Studios neprozradil, k veřejnému odhalení dojde během tohoto roku.

A co že vlastně TiMi Studios tvoří? Společnost byla založena v Šen-Čenu v roce 2008, dnes už má pobočky i v Šanghaji, Čcheng-tu a Los Angeles. Soustředí se výhradně na mobilní tituly a právě TiMi stojí za nejvýdělečnější mobilní hrou světa - Honor of Kings, či západním spin-offem - Arena of Valor. Tým spolupracoval i s Activisionem na Call of Duty Mobile a nyní tvoří Pokémon UNITE. Je tedy více než pravděpodobné, že společně s Xbox Game Studios přinese další mobilní verzi známé série – nabízí se třeba Halo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama