Xbox Game Pass je ziskový, zažívá masivní růst na počítači. Na konzolích naopak zpomaluje
i Zdroj: Xbox
Novinka Xbox Game Pass je ziskový, zažívá masivní růst na počítači. Na konzolích naopak zpomaluje

Xbox Game Pass je ziskový, zažívá masivní růst na počítači. Na konzolích naopak zpomaluje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 10. 2022 11:31

Phil Spencer na konferenci The Wall Street Journal prozradil kromě plánů s Call of Duty i výkon předplatné služby Xbox Game Pass. O té Xbox oficiálně opět několik měsíců mlčí, respektive nezveřejňuje počet předplatitelů. Phil Spencer ale prozradil, že Xbox Game Pass je „konečně“ ziskový.

Reklama

  • Phil Spencer prozradil další detaily o Xbox Game Pass
  • Služba je prý zisková a zažívá masivní růst na PC

Není to totiž tak dávno, kdy nám Spencer prozradil, že se služba nachází přibližně v černých číslech. Tomu se samozřejmě nedá divit – nabídka her je opravdu široká, za což musí Xbox platit nemalé peníze. Spencer ale potvrdil nedávné spekulace a prozradil, že Game Pass nyní tvoří 15 % příjmů herní divize Microsoftu.

„Game Pass jakožto část našeho obsahu a služeb tvoří 15 procent příjmů. Nemyslím si, že se služba stane o moc větší. Obecně se nejspíše budou příjmy zvyšovat, tudíž těch 15 procent bude tvořit větší číslo, ale rozhodně do budoucna nepočítáme s 50 nebo 70 procenty,“ tvrdí Spencer.

Ředitel Xboxu dále prozradil, že Xbox Game Pass je ziskový, a to i přes značné zpomalení růstu na konzolích. Velkým tahákem se totiž stal počítač. „Na počítači vidíme neskutečný růst. Na konzolích je růst zpomalený, zejména kvůli tomu, že pomalu dosahujeme na všechny, kteří si chtějí něco předplácet.“ 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama