World of Warcraft navazuje na Overwatch s dalším odstraněním závadného obsahu
i Zdroj: Blizzard
Novinka World of Warcraft navazuje na Overwatch s dalším odstraněním závadného obsahu

World of Warcraft navazuje na Overwatch s dalším odstraněním závadného obsahu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 8. 2021 12:45 7

Kauza spojená s vyvíjející se situací v Activision-Blizzard opět vstupuje do herního vývoje. Po úvodním odstranění „škodlivých“ referencí z World of Warcraft a pár dní starém rozhodnutí o přejmenování jedné z postav v Overwatch vrací studio svou pozornost k prvnímu zmíněnému titulu. I v tomto případě dojde zřejmě na přepis jmen.

Reklama

Rozdíl mezi aktuální případem a nedávnou situací je v názornosti chystaných změn. Tam, kde se vývojáři Overwatch nebáli být kvůli povaze věci více specifičtí, tam tvůrci World of Warcraft buď přímo mlčí, nebo zůstávají u vágních vyjádření. Ačkoli je tedy sdělení v celkovém souhrnu v zásadě podobné s tím, co jsme už jednou dostali, obě situace odlišuje to, že v jednom případě relativně přesně víme, co ze hry zmizí, zatímco v druhém ne.

Oficiální vyjádření vývojářského týmu totiž hovoří pouze o „uzpůsobení herního obsahu k lepší reflexi firemních hodnot, zohlednění názoru všech hráčů na nastalé obtěžování a tvrdší potrestání všech viníků“. Podobně jako u prvního případu odstranění obsahu z konce minulého měsíce, i zde lze proto předpokládat odstranění jmen obviněné části vývojářů, případně změně obsahu, na kterém přímo pracovali. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama