Wild Hearts čelí na PC ostré kritice. Na vině je špatná optimalizace a chyby spojené se zvukem. Autoři již pracují na nápravě
i Zdroj: Omega Force
Wild Hearts Novinka Wild Hearts čelí na PC ostré kritice. Na vině je špatná optimalizace a chyby spojené se zvukem. Autoři již pracují na nápravě

Wild Hearts čelí na PC ostré kritice. Na vině je špatná optimalizace a chyby spojené se zvukem. Autoři již pracují na nápravě

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 2. 2023 11:05

Lovecká hra od EA a studia Omega Force, která si ve velkém přisvojila herní mechanismus série Monster Hunter, byla již vydána, ale asi ne tak, jak si autoři přáli. Ačkoli totiž hráči na konzolích mohou již nyní v zásadě spokojeně hrát – a sama hra zde sbírá i nadprůměrné známky –, PC hráči takové štěstí opětovně neměli. Již tradičně se ozývá stále častější reakce, že optimalizace není dostatečná a že hra neběží, jak má. Hráči si stěžují např. na zasekávání obrazu i propady frameratu, a to dokonce i na sestavách, které překonávají doporučené požadavky.

Reklama

  • Wild Hearts čelí na PC ostré kritice za problémy z výkonem
  • Hráči si stěžují na nestabilní a obecně nízké snímkování
  • Autoři již přislíbili opravu na příští týden

Na Steamu, kde hra po téměř 3,400 recenzích sbírá hodnocení 41 %, řada hráčů poukázala na technické potíže, jako jsou nekonzistentní snímky a také chyby ve zvuku. Uživatelé si stěžovali i trochu posměšně. Jeden například uvádí „Kupte si naši hru ještě dnes a slibujeme Vám, že bude už fungovat příští týden,“ čímž se očividně odkazuje na patch, který přijde příští týden; zatímco jiný píše: „cena je nyní vyšší než FPS, které budete moci ze hry vytáhnout,", čímž naopak naráží na to, že hra i na PC stojí 70 dolarů.

Samotný slib vývojářů, že hru opraví příští týden, dorazil bezprostředně od vydání. Nicméně ani to nebránilo vzniku dalších komentářů. Níže můžete vidět několik z nich, které, nutno podotknout, dávají najevo, že problém asi není příliš závislý ani na výkonnosti hardwaru.

Pokud jde o zbylé komentáře, které jsou asi nejvíce bolestivé právě pro vývojáře, ty podle IGN odkazují na přímé srovnání s Monster Hunterem a jeho hrami – tedy značkou, které přímo konkurují. Někteří uživatelé, jako je Funk Felyne, totiž ve své reakci nezdráhali radit ostatním to, aby v mezičase raději šli hrát Monster Hunter Rise, popř. World, protože jde nyní o lepší hry.

S odkazem na tato slova nezbývá než zmínit, co autoři vlastně chystají. Ve svém prvním sdělení totiž slíbili, že pro první patch plánují update, který by měl ulevit většině CPU střední třídy, a dále také DLSS a FSR, které dorazí v některém z budoucích patchů.

Zajímavé je, že se části hráčů řešení povedlo najít už nyní. S opravou výkonu se pochlubil na Steamu jako první uživatel Ryan Johnson, který si náhodně při hraní s přáteli všiml, že hra běží lépe, když nosí sluchátka. Následně s přáteli provedli proto řadu pokusů, kdy manipulovali s jejich zapojením a vypojením, až zjistili, že tato změna skutečně činí hmatatelný rozdíl.

Změnou nastavení zvuku ve hře z výchozího sterea na variantu 7.1/5.1kanálový prostorový zvuk si tak všimli hmatatelných vylepšení: „Nyní se dostávám nad 60 snímků za sekundu a skutečně mi to tak připadá. Hra je nyní hratelná," vzkazuje Johnson. S několika dalšími hráči, kteří odpověděli, že i pro ně bylo toto řešení funkční, bylo popsání celého postupu sdíleno na oficiální Subreddit hry, načež studio Omega Force potvrdilo jeho funkčnost.

„Tuto opravu jsme již testovali a potvrdili jsme zprávy, že v některých případech může přepnutí „nastavení výstupu“ v herním nastavení zvuku ze sterea na režim 7.1/5.1 – opět v některých případech – přinést zlepšení výkonu,“ říká vývojářský účet. Dodávají ovšem, že toto řešení nefunguje ve všech případech a hráči, kteří již používají doporučené specifikace a dosahují více než 60 snímků za sekundu, pravděpodobně neuvidí zlepšení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama