Wii Play Recenze Wii Play

Wii Play

František Fuka

František Fuka

7. 12. 2006 23:56 1
Reklama

Grafika většiny miniher je ještě mnohem primitivnější, než u Wii Sports a mnohé z nich ani nejsou trojrozměrné! Minihry spolu nejsou nijak provázané, s výjimkou toho, že další můžete vždy zkusit až poté, co jste si jednou zahráli (lhostejno s jakým herním výsledkem) tu, která jí těsně předchází.

Stage 1

Střílení na statické i pohyblivé cíle. Namířit, vystřelit. Velmi zábavné ve dvou (střílíte oba na stejné terče) a můžete si navzájem ubírat body pokud zasáhnete protivníkův portrét.

Stage 2

Na obrazovce se objeví několik Mii postaviček a hráč (hráči) musí Wiimotem v časovém limitu ukázat na ty z nich, které jsou stejné nebo se naopak nějak odlišují od ostatních. Postaviček je víc a víc, čím dál víc se pohybují, začne být hůř vidět atd... Originální, osvěžující, snadno pochopitelné.

Stage 3

Ping Pong! Zjednodušená verze Tennisu z Wii Sports. Jeden stůl, dvě pálky a každý hráč pouze pohybuje pálkou (nic nemačká ani s ní nemáchá). Jednoduché a bleskově rychlé (možná až moc).

Stage 4

Zde se naučíte otáčet Wiimotem kolem jeho nejdelší osy a rychle mačkat dvě tlačítka. Po obrazovce padají dolů bubliny a v nich jsou obrysy panáčků. Každý je jinak natočený a jde vždy o jeden ze tří různých obrysů. Hráč musí pomocí tlačítek zvolit správný obrys a pomocí rotace Wiimotu přesně zakrýt obrys odpovídajícím panáčkem. Pokud nějaká bublina spadne až dolů, hráč přichází o jeden ze tří životů.

Stage 5

„Laser Hockey“ - na obrazovce je hřiště (zabírané shora) s brankami na obou koncích. Každý hráč musí pohybovat se svou pálkou (ale jen po své polovině hřiště), aby dostal puk do soupeřovy branky (většinou odrazem od mantinelů).

Stage 6

Překvapivě kvalitní kulečník, který by (s trochu přimhouřenýma očima) mohl být prodáván jako samostatná plnohodnotná hra! Realistická grafika i fyzika, příjemné ovládání. Wiimotem musíte opravdu „šťouchat“ jako tágem. Zdaleka (ale opravdu zdaleka) nejlepší hra ve Wii Play.

Stage 7

Rybaření. Dáte prut rybě k tlamě a když se zakousne, tak trhnete. Grafika je úmyslně dětinská. Ryby nejsou realistické, ale placaté a vypadají jako nakreslené rukou a vystříhané z papíru. Bohužel, ovládání je velice neintuitivní, s prutem jsem doslova bojoval a měl jsem problém ho ve třech rozměrech vůbec přesunout do místa, kam jsem chtěl.

Stage 8

Závody ovcí. Wiimote držíte vodorovně a jeho nakláněním zatáčíte a měníte rychlost. Škubnutím přeskočíte překážky. Cílem hry je dojet první a posbírat cestou co nejvíc strašáků. Bohužel, trať je fádní. V této hře jsem si poprvé uvědomil, že Wii má lepší grafiku než Gamecube, protože ovce mají moc hezkou plastickou „háčkovanou“ texturu.

Stage 9

Při poslední hře jako při jediné využijete Nunchuk (který není součástí balení a musíte ho zakoupit samostatně). S jeho pomocí ovládáte jízdu tanku, zatímco Wiimotem ukazujete, kam má tank střílet. Jde o mírně vylepšenou verzi stařičké automatové hry, ale snaha o „falešnou trojrozměrnost“ způsobuje, že je bitva občas nepřehledná. „Dvojité ovládání“ je překvapivě náročné, protože člověk není zvyklý ovládat dvěma rukama dvě různé věci ve dvou různých částech obrazovky.

Největší problém je v tom, že většina z devíti miniher poskytuje optimální zábavu pouze při dvou hráčích. Ve více lidech hrát nejde a v jednom je to nuda. Další (menší) problém je s hrami, které pozůstávají z mnoha stále obtížnějších levelů. Ty jsou většinou dobře vymyšlené, ale nemáte možnost zvolit nějakou „vyšší obtížnost“ a při každé hře začínáte znovu a znovu od nejjednodušších úrovní, které pro vás budou po pár hrách trapně jednoduché. Je také pravda, že většina hříček ve Wii Play není lepší než průměrné flashové hry na internetu, ale ovládání pomocí Wiimote jim dává nový rozměr a originalitu.

Wii Play
Wii Wii

Verdikt

Ucházející interaktivní tutorial k Wiimotu, nad kterým „profihráč“ pravděpodobně ohrne nos.

Co se nám líbí a nelíbí?

Cena, většinou roztomile jednoduché, některé minihry překvapivě návykové.
Většina miniher nepřevyšuje svou kvalitou flashové hříčky, které jsou na internetu zadarmo.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama