Warner Bros. představuje MultiVersus. Free-to-play bojovka klade důraz na kooperaci a sociální prvky
i Zdroj: Hrej.cz
MultiVersus Novinka Warner Bros. představuje MultiVersus. Free-to-play bojovka klade důraz na kooperaci a sociální prvky

Warner Bros. představuje MultiVersus. Free-to-play bojovka klade důraz na kooperaci a sociální prvky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 11. 2021 08:30

Koncem minulého měsíce se objevily spekulace ohledně bojovky zvané MultiVersus. Vydavatelství Warner Bros. nyní šeptandu potvrzuje a rovnou přináší první trailer, v němž předvádí první hrdiny a hlavní prvky celé hry.

Reklama

  • MultiVersus je free-to-play bojovka od Warner Bros.
  • Do boje vlítnou hrdinové z DC Comics, postavy z pohádek Scooby-Doo, Adventure Time a spousta dalších
  • Autoři kladou důraz na kooperaci, připraveny jsou i režimy pro jednoho hráče
  • Hra vyjde příští rok

Pojďme si nejprve představit postavy. MultiVersus spojí hrdiny ze zavedených značek spadajících pod Warner Bros. Do rvačky se zapojí Batman i Superman, Harley Quinn, Wonder Woman, zkrátka hrdinové reprezentující DC Comics, dorazí také Shaggy z pohádky Scooby-Doo, Jake a Finn z Adventure Time, Arya Stark z Game of Thrones, chybět nebude ani Tom a Jerry. Tím ale výčet nekončí, dostupných postav bude mnohem víc. 

Každý hrdina spoléhá na svůj unikátní moveset, který navíc může být upraven. Autoři kladou velký důraz na kooperaci, hrdinové tedy mohou své dovednosti dynamicky kombinovat se svými parťáky. Třeba Wonder Woman zvládne díky lasu pohotově zachránit kolegu před pádem z plošiny, připravena jsou i dosud nevídaná komba, například Arya Stark se může dostat k laserovým očím Supermana díky schopnosti výměny obličeje, Bugs Bunny zase umí bleskurychle vykopat tunel, který může k rychlému přesunu využít i parťák.

Jednotlivé bitvy se pak odehrávají na dobře známých místech, třeba u Batmana v jeskyni nebo na stromě z Adventure Time. 2v2 šarvátky doplní i 1v1 férovka pro vlky samotáře, připraveny jsou také free-for-all režimy až pro čtyři hráče. Zajímavá je možnost formovat gildy a soupeřit v nich proti dalším skupinám. Autoři jsou připraveni zásobovat hru dalším obsahem, ať už půjde o kosmetické předměty nebo nové eventy.

MultiVersus připravuje studio Player First Games. Spoluzakladatel Tony Huynh se v tiskové zprávě zmínil, že hru vnímají jako vysněný projekt. Od základů jej koncipovali jako kooperativní záležitost s důrazem na týmovou práci a další sociální prvky. Autoři se také soustředili na optimalizaci síťového kódu, hra totiž propojí hráče na všech platformách, chybět nebude ani cross-progression.

Na projektu spolupracovali i známí herci, kteří nadabovali jednotlivé postavy. Slyšet bude  Kevin Conroy (Batman), Abby Trott (Wonder Woman), Tara Strong (Harley Quinn), Maisie Williams (Arya Stark), John DiMaggio (Jake) a další. 

MultiVersus vyjde během příštího roku na PC a na konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5, konkrétní termín ještě nebyl stanoven. Zájemci se však už nyní mohou přihlásit do chystaných testů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama