Warframe oslavuje příchod crossplaye. Do jedné akce se mohou nyní zapojit hráči z PC i tří rodin konzolí
i Zdroj: Digital Extremes
Warframe Novinka Warframe oslavuje příchod crossplaye. Do jedné akce se mohou nyní zapojit hráči z PC i tří rodin konzolí

Warframe oslavuje příchod crossplaye. Do jedné akce se mohou nyní zapojit hráči z PC i tří rodin konzolí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 12. 2022 18:45

Studio Digital Extremes, které před několika málo měsíci oznámilo novou hru, stvrdilo, že jejich stárnoucí Warframe přivítal cross-platform multiplayer. Crossplay, jenž byl přislíben už na sklonku loňského léta, je nyní dostupný na PC, Xboxu, PlayStationu a Switchi. Novou ukázku si můžete prohlédnout skrze Twitter, kde se vývojáři taktéž podělili o oznámení celé události.

Reklama

  • Warframe vítá příchod crossplaye rok a půl poté, co byl ohlášen 
  • Hrát spolu mohou majitelé PC i PlayStationu, Xboxu a Switche

Technické okolnosti, které volitelnou funkci multiplayeru obklopují, nejsou zatím úplně doladěné. Podle autorů je dočasně nedostupný třeba voice chat (tedy hlasová komunikace) a přenos vašeho postupu, jelikož jde o složitější záležitosti, které vyžadují více času. Opačně, pokud se spoléháte na tradiční chat, můžete hru hrát bez problému. Jednotlivé funkce, které nabízí textové pole, lze využít jak v partě, tak mimo, přičemž sám cross-play ovlivňuje i rychlost spojování hráčů.

V případě, že chcete s ostatními hrát, musíte v současné době otevřít pouze herní nastavení. V rámci tohoto menu je třeba zamířit dolů do dolní části zvané „Cross Platform Play“, jíž aktivujete potvrzením volby. Úspěšnou aktivaci tohoto pole následně poznáte vyobrazením různých platforem vedle jmenovek vašich spoluhráčů (formou ikon). Je-li ještě vaším přáním sladit i seznam přátel (např. mezi Xboxem a PC), vaší další zastávkou je web vývojářů. Na stránkách Digital Extremes si můžete velice snadno jednotlivé účty propojit, díky čemuž se listy sjednotí a vy je můžete kombinovaně používat, kdy se vám zlíbí.

Naopak, pokud dáváte přednost tomu, že si nepotrpíte na hraní s jednou skupinou, vaše kroky mohou zůstat přímo ve hře. Warframe totiž nadále obsahuje lokace, jako jsou autory zmíněné Relays a Dojos, kde se hráči mohou setkávat a interagovat nezávisle na platformě.

Co se týče crossplaye, jeho celé přidání je poměrně zajímavá záležitost. Studio funkci oznámilo již během loňského TennoCon, a to s tím s dodatkem, že ke spuštění nejspíše dojde v roce 2021. Jak však víme, to se nestalo a k události došlo až teď. Digital Extremes zřejmě tak přecenilo své síly, což mohlo být dáno i tím, že vedle Soulframe – což je jejich nová fantasy akce – oznámili i to, že Warframe vyjde i na mobily.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama