Vzpomínáte na Zoo Tycoon? Desková hra uspěla na Kickstarteru, dorazí v září 2023
i Zdroj: Treecer / Zoo Tycoon The Board Game press kit
Zoo Tycoon (2001) Novinka Vzpomínáte na Zoo Tycoon? Desková hra uspěla na Kickstarteru, dorazí v září 2023

Vzpomínáte na Zoo Tycoon? Desková hra uspěla na Kickstarteru, dorazí v září 2023

Jakub Fišer

Jakub Fišer

27. 10. 2022 15:40

Na přelomu století slavil úspěch hlavně jeden žánr videoher, a sice strategie. Ať už válečné, nebo naopak budovatelské. A jedna má u nás v srdci speciální místo – Zoo Tycoon. Tato legenda z ranku budovatelských strategií nyní ožije ve formě deskové hry.

Reklama

  • Duo švýcarských designérů chystá deskovou hru podle Zoo Tycoon
  • Legendární budovatelská strategie uspěla Kickstarteru
  • Základní verze stojí 2 tisíc korun, v prodeji by měla být v září 2023

Nezáleží moc na tom, který z dílů Zoo Tycoon byl váš oblíbený – skvělé byly totiž všechny. Za zmínku ale stojí první díl, který letos oslavuje 21. výročí. Právě při té příležitosti přichází švýcarský start-up Treeceratops s nápadem na deskovku podle originální hry.

Duo designérů Marc a Samuel Dürovi se snaží s jejich koncepcí Zoo Tycoon: The Board Game uspět na crowdfundingovém serveru Kickstarter. To se jim bez problému podaří – z vypsaného cíle 75 000 švýcarských franků už nasbírali víc jak dvojnásobek, 155 tisíc franků (3,8 milionu korun). Do konce kampaně přitom zbývá ještě 27 dní.

Deskovka Zoo Tycoon bude hrou pro 2 až 4 hráče, kteří budou stavět svou vlastní zoologickou zahradu. Pokud popis na Kickstarteru nelže, hráči budou moci hrát spolu i proti sobě. K mání je 34 druhů zvířat a hromada atrakcí, obchůdku a stánků.

Hru si můžete objednat již nyní. Základní verze vyjde na 80 franků (asi 2 000 korun), k mání je ale i vylepšená verze Deluxe za 105 franků (2 600 korun), která obsahuje tematické dárečky. Pokud vše půjde podle plánu, první zákazníci dostanou svou deskovku Zoo Tycoon v září příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama