Vzniká filmová adaptace multiplayerového slasheru Dead by Daylight
i Zdroj: Behaviour Interactive
Dead by Daylight Novinka Vzniká filmová adaptace multiplayerového slasheru Dead by Daylight

Vzniká filmová adaptace multiplayerového slasheru Dead by Daylight

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 3. 2023 09:00

Studio Behaviour Interactive uzavřelo partnerství s produkcemi Atomic Monster a Blumhouse, přičemž společně oznámili přípravu filmové adaptace Dead by Daylight. To je dost kuriózní uzavření kruhu, hra jako taková je totiž v podstatě zpracováním a odkazem na klasické slasher horory se spoustou licencovaných záporáků.

Reklama
Reklama

  • Dead by Daylight dostane filmovou adaptaci
  • O produkci se starají opravdu zvučná jména

Hra z roku 2016 sází na asymetrickou multiplayerovou hratelnost, kde čtyřčlenný tým přeživších utíká před jedním, podstatně silnějším protivníkem. Obě strany můžou kromě originálních postav hrát i za známé tváře z filmových sérií. Na jedné straně tak stojí Freddy Krueger, Demogorgon nebo Michael Myers a na té druhé Jill Valentine, Ash Williams nebo Steve Harrington.

Ty ve filmu pravděpodobně neuvidíme a děj se opře o původní obsah. Zmíněné produkční společnosti mají s klasickými horory bohaté zkušenosti. Blumhouse je totiž spojeno s posledními Halloweeny nebo oceňovaným snímkem Uteč (Get Out). Atomic Monster zase založil James Wan, režisér Saw nebo Insidious (a také Rychle a zběsile).

Studio si samozřejmě spolupráci se zkušenými filmaři pochvaluje. V současnosti dle sývch slov společně hledají režiséra a scenáristy. "V Dead by Daylight vytvořili Behaviour milostný dopis světu hororu a vybudovali neuvěřitelné prostředí plné atmosféry a děsivých padouchů - ideální pro děsivou filmovou adaptaci," láká fanoušky Wan.

Otázkou samozřejmě zůstává, kdy začne natáčení a zhruba kdy tedy můžeme čekat premiéru. To je ale zatím hodně předčasné odhadovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama