Vývojáři Yakuza: Like a Dragon potvrzují přípravu pokračování a restrukturalizaci studia
i Zdroj: Hrej.cz
Yakuza: Like a Dragon Novinka Vývojáři Yakuza: Like a Dragon potvrzují přípravu pokračování a restrukturalizaci studia

Vývojáři Yakuza: Like a Dragon potvrzují přípravu pokračování a restrukturalizaci studia

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 10. 2021 08:05

Herní studio Ryu Ga Gotoku (RGG), do jehož repertoáru se řadí Yakuza nebo Judgment, oznamuje vývoj nástupce loňského Yakuza: Like a Dragon. S aktivním přesunem k novému projektu dochází uvnitř japonského týmu také ke změně pracovních míst. Dosavadní ředitel studia RGG i tvůrce série Yakuza hlásí odchod, čímž nechávají odkaz slavné série plně v rukou vydavatele Sega.

Reklama

  • Studio stojící za herní Yakuzou se loučí s tvůrcem série a ředitelem týmu
  • V kolektivní fotografii znázorňuje nové složení vedení

První náznak, jenž by naznačoval, že se otec série Yakuza může uchylovat k odchodu od zbytku studia i vydavatele, zazněl v letošním srpnu od agentury Bloomberg. Zástupci tamní redakce na základě vlastních podkladů a zdrojů uvedli, že by se Tošihiro Nagoši měl po 32 letech, které strávil se Segou, rozhodnout o přestup k čínské společnosti NetEase. 

Tošihiro Nagoši
i Zdroj: Hrej.cz
Tošihiro Nagoši

Toho času, kdy byla zpráva Bloombergu uveřejněna, měla být dohoda o přestupu téměř stvrzena, přičemž bylo tvrzeno, že by se Nagoši měl na novém pracovišti chopit vedení vlastního týmu, sloužícího k vývoji her. Jako účel získání jednoho z předních jmen japonského videoherního průmyslu měla být z pohledu NetEase především aktivní snaha expandovat do zbytku světa v konkurenci rostoucího Tencentu. Skutečnost, zda se Nagoši ke zmíněnému NetEase opravdu připojí, či ne, ani přes jeho odchod potvrzena nebyla. 

Pokud jde o druhou loučící se personu – Dajsukeho Sata – ten se po devítiletém korigování RGG ubírá vlastní, odlišnou cestou. Křeslo, které po něm zůstává, zaplní Masajoši Jokojama, jenž mimo jiné přebírá i Satovu roli výkonného producenta. Jde-li pak o vlastní dohled nad Yakuzou, tvořící hlavní tvorbu týmu, zde post legendárního tvůrce série nahrazuje dvojice vývojářů, mezi nimiž se dělí dohled nad celkovou režií a produkcí.

Celková restrukturalizace studia slavícího letos 10 let byla vývojáři shrnuta i kolektivní fotografií s klíčovými členy. Nového ředitele naleznete ve středu skupiny, zatímco jeho dva hlavní spolupracovníky po jeho bocích.

Vývojáři Yakuza: Like a Dragon potvrzují přípravu pokračování a restrukturalizaci studia
i Zdroj: Hrej.cz

Jak už z předchozí textu vyplývá, průběhem měnění pracovních pozic došlo i na potvrzení příběhového pokračování pro Yakuza: Like a Dragon. Zdali bude i druhá kapitola Ičibana Kasugiho doplněna vlastním, unikátním podtitulem, nebo obdrží jen přidanou číslovku nebylo oznámeno. Vzhledem ke staršímu vyjádření, hovořícím o udržení Yakuzy v představené linii RPG prvků a tahových soubojů, je ale asi radno očekávat, že se ani další díl nevymaní ze střihu sedmého dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama