Vývojáři Moss oznamují pokračování. S myší hrdinkou se opět vydáme do VR
i Zdroj: Hrej.cz
Moss Novinka Vývojáři Moss oznamují pokračování. S myší hrdinkou se opět vydáme do VR

Vývojáři Moss oznamují pokračování. S myší hrdinkou se opět vydáme do VR

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 7. 2021 08:10

Navzdory faktu, že Sony dopředu zmínila, že včerejší State of Play nenabídne zmínku o God of War či Horizon: Forbidden West, o zajímavosti nakonec nouze nebyla. Hned úvodem jsme dočkali oznámení Moss: Book II, VR exkluzivního titulu, který stejně jako předchůdce dorazí pouze na současnou generaci PlayStation VR.

Reklama

  • Studio Polyarc oznámilo Moss: Book 2
  • Pokračování bude znovu exkluzivitou pro PlayStation VR

Druhá kapitola hrdinného příběhu s neohroženou myškou Quill se veřejně představila v prvním cinematickém traileru. V něm mimo kabátku, který pro četná omezení PSVR řadu hráčů asi spíše neoslní, ukázali vývojáři ze studia Polyarc podobu soubojů a hádanek. 

Právě z nich bylo asi nejvíce cítit, že jádro tři roky starého originálu zůstalo téměř netknuto, a namísto zásadní revoluce nás tak čeká postupná evoluce s řadou menších zásahů. Zastánci původního Moss by se proto měli cítit jako ryby ve vodě.

Příběh naváže přesně tam, kde minulá hra skončila. Quill se po zachránění strýce z hradeb místního začarovaného panství vydává na cestu za odhalením strůjce všeho zlého. Aby se na tuto nebezpečnou pouť řádně připravila a obstála všem hrozbám, na která narazí, bude muset nalézt dostatek spojenců, jejichž pomoc bude opět sehrávat klíčovou roli.

Větší proměnou má dle autorů projít interaktivita mezi hráčem a světem. Ani v prvním Moss jste ovladačem ostatně neovládali pouze Quill, ale i aktivaci předmětů v jejím blízkém okolí. V tomto smyslu má proto pokračování nabízet větší hloubku i variabilitu v systémech, které budeme coby pozorovatelé schopni ovlivnit.

Moss: Book II prozatím postrádá datum vydání. Případné plány nativní verze pro příští generaci PlayStation VR oznámeny nebyly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama