Vývojáři Disco Elysium se vyjadřují ke špatnému technickému stavu vylepšené verze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Disco Elysium se vyjadřují ke špatnému technickému stavu vylepšené verze

Vývojáři Disco Elysium se vyjadřují ke špatnému technickému stavu vylepšené verze

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 4. 2021 12:05 3

Disco Elysium se předloni zařadilo po bok těch nejlepších RPG, která za poslední léta vyšla. Jeho znovuvydaná edice The Final Cut, přidávají zejména plný dabing postav, však kvůli technickému stavu příliš potěchy nepřinesla. Spolu s aktivní snahou o jeho napravení se proto vývojáři rozhodli přiznat, že s vydáním zmíněného updatu skutečně pochybili.

Reklama

Už počátkem je znovu nutné zdůraznit, že studio ZA/UM, které za hrou stojí, hlášené chyby nikterak neignoruje. Nemožnost splnění části úkolů či frekventovaný problém s ukládáním a nevyrovnanou úrovní dabingu se snažili adresovat už počátkem týdne, a to konkrétně patchem 1.2. Jak však uvádějí mnozí hráči, řada problémů stále přetrvává.

„… [aktuální technický stav] je naše vina, to otevřeně přiznáváme. Jsme nakonec pouze lidé, a to navíc i snílci, kterým se ne každý sen podaří zhmotnit okamžitě. I přesto se však o jeho realizaci pokoušíme znovu a znovu, a to až do onoho momentu, než se nám to podaří. A ono se tak stane.

Patch 1.3 je momentálně ve vývoji. A ačkoli vám v současné době nemůžeme poskytnout žádné přesné datum, chtěli jsme vás alespoň touto cestou ubezpečit, že je na cestě a na co s jeho uvedením můžete čekat,“ komentuje studio neuspokojivý stav titulu.

Co se týče změn, zde metaforické kladivo oprav patche 1.3 padne nejsilněji na část herních mechanismů, oprav chybného dabingu a už zmíněného problému s ukládáním. Hráči na konzolích, potažmo PC mohou navíc očekávat i další opravu chyb v herních interakcích, jež byly opakovaně hlášeny při používání ovladače.

Disco Elysium: The Final Cut je formou updatu k dispozici zdarma pro všechny majitele Disco Elysium na PC. Zcela nově si jej pak mohou zakoupit i předešle přehlížení hráči na konzolích PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series. Společně s plnou anglickou lokalizací navíc do hry přibývá i početná směsice animací a vedlejších úkolů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama