Do pokračování Days Gone chtěli vývojáři zakomponovat kooperaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do pokračování Days Gone chtěli vývojáři zakomponovat kooperaci

Do pokračování Days Gone chtěli vývojáři zakomponovat kooperaci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 4. 2021 09:11

Včera jsme informovali o pokračování open-world jízdy Days Gone, kterého se fanoušci zřejmě jen tak nedočkají. Druhému dílu totiž Sony nedala zelenou, studio Bend nyní pracuje na zcela nové značce. K návrhům ohledně pokračování se však objevily další detaily.

Reklama

  • Autoři uvažovali o kooperaci už v rámci prvního dílu
  • Hráči měli mít možnost postavit si klubovnu, spolu s parťáky by pak mohli vyrazit na lov freakerů

Informace pocházejí od Jeffa Rosse, který na Days Gone pracoval na pozici game directora. Tým nicméně nedávno opustil, nyní působí ve studiu NeterRealm (Mortal Kombat). Sice odmítl potvrdit některé spekulace kolující po internetu, prozradil ale, jak chtěli obohatit původní zážitek.

Vývojáři totiž chtěli do dvojky zakomponovat kooperaci. Původně o ní uvažovali už v rámci prvního dílu, zřejmě ale nezbyl čas na zapracování. Myšlenky se však nevzdali. Kooperace dle Rosse neměla být součástí singleplayerové kampaně, spíše se o ní uvažovalo jako o sekundárním režimu. Autoři chtěli použít svět, assety a systémy k tvorbě nového zážitku, motorkáři měli mít možnost postavit si vlastní klubovnu, v partě by pak mohli vyrazit na výpravu s cílem zničit vybranou skupinu freakerů, nebo jen tak korzovat po oregonských silnicích.

Ross se také vyjádřil k hodnocení Days Gone. Sice se podařilo prodat více kopií, než je součet všech ostatních her, které studio za celou dobu své existence vyprodukovalo. Na serveru Metacritic nicméně svítí číslo 71, s čímž Sony nikdy spokojená nebude.

Není vyloučeno, že se studio Bend ke značce někdy v budoucnu vrátí. Nyní však pracuje na úplně novém projektu, o němž se zatím nic konkrétního neví.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama