Vývoj Dead Island 2 je dokončen, hra dokonce vyjde o týden dříve
i Zdroj: Dambuster / Deep Silver
Dead Island 2 Novinka Vývoj Dead Island 2 je dokončen, hra dokonce vyjde o týden dříve

Vývoj Dead Island 2 je dokončen, hra dokonce vyjde o týden dříve

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 2. 2023 17:55

Zombie akce Dead Island 2 vstoupí do dějin jako jeden z nejdéle vyvíjených a nejproblematičtějších projektů, samotný finiš bude ale možná překvapivě pozitivní. Autoři ze studia Dambuster Studios totiž oznámili, že je hra Gold, tedy v podstatě hotová, a nakonec vyjde o týden dříve než bylo avizováno.

Reklama

  • Dead Island 2 je gold, vyjde o týden dříve, tedy už 21. dubna

Do Los Angeles plného nemrtvých tedy vyrazíme už 21. dubna místo původně plánovaného 28. dubna. Podobný posun je velmi nezvyklý, naposledy jsme se s ním setkali třeba u Scornu, dříve bylo vydání o týden posunuto třeba v případě Metro Exodus. Pro hráče jde samozřejmě o veskrze pozitivní zprávu. Ke hře se dostanou dříve a navíc posun naznačuje, že jsou si autoři jistí tím, že už mají v rukou odladěný produkt, který není potřeba leštit do poslední chvíle. Alespoň v to doufáme.

Dead Island 2 přitom celý vývoj provází opačné problémy. Původně byla hra oznámena v roce 2014. Postupně si jí přehazovalo několik studií, déle se uvažovalo i o tom, že byl vývoj úplně zrušen. K poslednímu představení ale došlo na loňském Gamescomu, kde si Radek chystanou novinku rovnou vyzkoušel. Tehdy jsme ještě počítali s datem vydání 3. února. To bylo posunuto právě na 28. dubna, ze kterého se nakonec stává, snad už finálního, 21. dubna.

Magazín DualShockers nicméně připomíná, že může mít změna i čistě taktickou motivaci. Na 28. dubna byla nedávno odložena atraktivní akce Star Wars Jedi: Survivor. Autoři Dead Islandu se tedy možná snaží vyhnout přílišné konkurenci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama