Vyšla aktualizace 16.0.0 pro Nintendo Switch. Nepřináší nic zásadního
i Zdroj: Unsplash
Novinka Vyšla aktualizace 16.0.0 pro Nintendo Switch. Nepřináší nic zásadního

Vyšla aktualizace 16.0.0 pro Nintendo Switch. Nepřináší nic zásadního

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2023 08:29

Systém hybridní konzole Nintendo Switch se dočkal aktualizace na novou verzi 16.0.0. “Celé” označení by sice mohlo naznačovat větší změny, ty ale bohužel očekávat nemůžeme. Firmware totiž přináší jen obligátní vyšší stabilitu a zlepšení zážitku z používání.

Reklama

  • Systém konzole Nintendo Switch dostává aktualizaci 16.0.0
  • Přináší hlavně změny ve fungování jádra

Oficiální patchnotes zveřejněné výrobcem jsou skutečně stručné. Jedinou konkrétní změnou je úprava systému přezdívek. Ty, které nevyhovují podmínkám budou nahrazeny třemi otazníky a lze je dále upravovat z nastavení profilu. Nad rámec toho už Nintendo slibuje jen “obecné vylepšení stability systému”.

Zajímavější informace tradičně přinesl dvorní dataminer OatmealDome. Dle něj aktualizace vylepšuje některé procesy probíhající na pozadí. Upřesnil, že zřejmě došlo k přepracování systému kontroly nevhodných slov (z toho zřejmě vychází revize přezdívek). Databáze zakázaných frází měla být přesunuta a rozšířena. Stejně tak byl aktualizován interní prohlížeč, rozšířena databáze chybových hlášek a vytvořen nový certifikát G4.

Další změny jsou spíše drobnějšího rázu. Jde třeba o bezpečnostní certifikát u QR kódu odkazujícího na podporu Nintendo Switch a odstranění loga HDMI v právních podmínkách nastavení.

Na první pohled tedy z uživatelského hlediska aktualizace 16.0.0 nic nezmění, v praxi ale posouvá systém zase o krok dále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama