Výrobce procesorů TSMC se bude rozšiřovat. Do expanze vloží více jak 2 biliony korun
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výrobce procesorů TSMC se bude rozšiřovat. Do expanze vloží více jak 2 biliony korun

Výrobce procesorů TSMC se bude rozšiřovat. Do expanze vloží více jak 2 biliony korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 4. 2021 18:20

Už od minulého roku se celý svět potýká s nedostatkem procesorů. Tento problém netrápí jenom výrobce hardwaru, ale také třeba automobilový průmysl. Důvodem je obrovská poptávka a nedostatečné kapacity výrobců, což by se ale do budoucna mělo napravit. Snahu rozšířit kapacity už před několika týdny oznámil Intel, vedle něj sdílel stejné plány i největší výrobce procesorů - TSMC.

Reklama

  • Největší výrobce procesorů TSMC bude expandovat
  • Do rozšíření poputuje 100 miliard dolarů
  • Plány začínají nabírat podobu, TSMC už nakupuje pozemky a vybavení

TSMC je tchajwanský výrobce procesorů, u kterého si své čipy nechává vytvořit například AMD, NVIDIA, mobilní výrobci i automobilové firmy. Pochopitelně je tak kapacita této společnosti velmi důležitá, s dopadem pandemie a obrovským zájmem o výpočetní techniku je ale procesorů nedostatek. Aby toho nebylo málo, Tchaj-wan se nyní nachází v krizi z nedostatku vody, na což trpí i výroba procesorů.

TSMC se ale chce ujistit, že takové problémy do budoucna již nenastanou, výrobce plánuje masivně rozšířit své kapacity. Během následujících tří let chce investovat masivních 100 miliard dolarů (2 biliony korun) nejen do nových továren, ale také do výzkumných center a vzájemného propojení. Své plány nyní upevňuje nabíráním tisíců nových zaměstnanců, nákupem pozemků a strojů pro výrobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama