Výroba konzole Xbox One X byla ukončena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výroba konzole Xbox One X byla ukončena

Výroba konzole Xbox One X byla ukončena

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 7. 2020 12:06
Reklama

Microsoft se ještě před nastartováním další generace konzolí z rodiny Xbox rozhodl udělat poměrně zásadní krok. Technologický gigant přestane vyrábět konzole Xbox One X a Xbox One S All-Digital Edition. S informací přišel magazín The Verge.

„V rámci příprav na budoucnost s Xbox Series X jsme dospěli k přirozenému kroku – zastavení produkce konzolí Xbox One X a Xbox One S All-Digital Edition,” stojí v krátkém prohlášení. Konec výroby se netyká verze Xbox One S, ta bude i nadále distribuována do obchodů po celém světě.

Proč se jedná zrovna o Xbox One X a Xbox One S All-Digital Edition? Nabízí se jednoduché vysvětlení, že se právě tyto konzole patrně málo prodávají. Jako alternativa k Xbox Series X tedy postačí One S. To samozřejmě neznamená, že by došlo k přerušení oficiální podpory ze strany Microsoftu. Konzole nicméně pomalu zmizí z regálů.

Stále také platí, že si majitelé konzolí stávající generace budou moct zahrát tituly od Microsoft Studios, které v budoucnu vyjdou. Phil Spencer ve včerejším příspěvku potvrdil, že budou tyto hry kompatibilní po několik dalších let. V této souvislosti je možná trochu zvláštní, že se gigant zbavuje momentálně nejvýkonnější konzole na trhu. Právě na ní by chystané hry mohly běžet v ucházející kvalitě.

Microsoft možná maličko ulehčuje situaci běžným zákazníkům, výběr nové konzole už nebude tak komplikovaný. To by se ale brzy mohlo zase změnit. Stále se mluví o tom, že by Xbox Series X měla doprovodit o něco méně výkonná verze, jejíž představení si Microsoft dle spekulací nechává na srpen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama